Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mestskí policajti rozdávali vodičáky. Dostalo ich takmer 300 žiakov
Zdielať na

Mestskí policajti rozdávali vodičáky. Dostalo ich takmer 300 žiakov

MALACKY / Desaťročné deti už môžu samy jazdiť po cestách. Mestskí policajti v Malackách sa im počas týždňa snažili pomôcť, aby jazdili bezpečne. Okolo 300 štvrtákov absolvovalo vrámci svojho prvého malého vodičáku nielen teóriu, ale aj prax.

Počas dopravnej hodiny učili policajti deti rôznym dopravným značkám.  Oveľa ťažšie ako dopravné značky boli križovatky, pri ktorých sa zapotia aj tí, čo robia vodičské oprávnenie. "Sme mysleli, že tento projekt je pre starších žiakov, pre staršie ročníky, ale naozaj ich musíme pochváliť ako ovládajú tú problematiku a ako sú zdatní," uviedla policajtka Alena Oravcová. 

Veľmi dôležité bolo pre deti aj ovládať všetko, čo by mali vedieť o bicykli a jazde na ňom. "Keď sadám na bicykel, čo si dávam na seba, helmu. Pokiaľ nemám reflexnú vestu treba reflexný pásik," rozprával žiak základnej školy Alex Hundžo. 

Všetko čo sa naučili v triede si vyskúšali na detskom dopravnom ihrisku. Ako nám povedali mestskí policajti snažili sa na detskom ihrisku použiť rôzne rizikové situácie, s ktorými sa môžu malý cyklisti na ceste stretnúť. "Desaťročné deti sú podľa metodiky ministerstva školstva už schopné sami jazdiť po pozemných komunikáciach, a my sme mali potrebu tie deti to naučiť, aby sa v budúcnosti nestal nejaký úraz," vyjadril sa mestskí policajt 

"Brali by sme aj častejšie takúto výchovu, je to strašne zábavné a naučíme sa aj veľa vecí," zhodnotil žiak Alesandro Perín.


Pozrite si archívnu reportáž o  učení detí a rodičov: 

Súvisiace články