Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Obézni ľudia môžu dostať pracovnú výnimku. Pozrite sa akú
Zdielať na

Obézni ľudia môžu dostať pracovnú výnimku. Pozrite sa akú

Archívna reportáž

VIEDEŇ / Ľudia trpiaci obezitou by mali mať možnosť začať pracovný deň o niečo neskôr, ako tí, ktorých nadváha netrápi. Dôvodom je, že u obéznych týmto spôsobom chcú zmierniť stres, ktorý je často spôsobený cestou do práce a dopravnou špičkou.

S týmto nápadom prišiel profesor Stephan Bevan, expert pre oblasť zamestnanosti a poradca britskej vlády. Návrh predniesol na kongrese vo Viedni. Pokiaľ sa nápad s neskorším príchodom do práce neujme, navrhuje druhú možnosť. A to umožniť pracovať obéznym ľuďom z pohodlia domova. 

"Pomohlo by to ich duševnému zdraviu,“ argumentuje Bevan v rozhovore pre Daily Mail.  Prečo by mala byť ale dopravná špička a cesta do práce stresujúcim faktorom pre obéznych, profesor neobjasnil. "Musíme skoordinovať naše úsilie pomôcť pracovať tým, ktorí chcú," dodal. Jeho návrh vzápetí kritizoval Christopher Snowdon, odborník na otázky životného štýlu. "Ide o absurdnú myšlienku, ktorá by len vyvolávala nevraživosť proti obéznym ľuďom,  pokiaľ by sa teda uskutočnila," zdôraznil  stým, že zvýšené množstvo tuku nie je telesným postihnutím.  

Pozrite si archívny rozhovor o boji s obezitou: 

Súvisiace články