Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Bambuľka je späť. Na doskách, ktoré znamenajú svet
Zdielať na

Bambuľka je späť. Na doskách, ktoré znamenajú svet

BRATISLAVA / Hádam neexistuje dieťa a dospelák, ktorý by nepoznali malé dievčatko Bambuľku. Tá po 35 rokoch od prvého vysielania ožíva aj na divadelných doskách. Náučný seriál dostal svoju muzikálovú podobu. A kým sa deti počas predstavenia zábavnou formou učia, ich rodičia nostalgicky spomínajú.

Malé dievčatko, ktoré príde z Bambuľkova k dedovi Jozefovi sa cez rôzne príhody učí ako sa v danej situácii správne zachovať. Rozkošné dievčatko s dvomi vrkočmi presne to isté zažíva aj v muzikáli, ktorý mal tento víkend premiéru.

Konkurz bol náročný nielen pre nádejné herečky, ale aj pre režiséra Jána Ďurovčíka. Ten si nakoniec zo 600 dievčatiek vybral 3 muzikálové Bambuľky. "Keď som bola v krabici, tak som mala trému, ale potom už nie," hovorí jedna z Bambuliek Vanessa Ostrochovská. 

O Jánovi Ďurovčíkovi je známe, že je na hercov prísny a ani tentoraz nerobil veľké výnimky. "U mňa byť neposlušný, deti nedeti," usmieva sa režisér. 

A takto vidia spoluprácu s režisérom okrem Bambuľky aj jej dve muzikálové kamarátky Evička a Sonička. "Kričí. Je veľmi prísny, ale oplatilo sa to. Teraz na konci je na nás hrdý, aj nám to povedal," hovoria dievčatá. Kým dedo Jozef v muzikáli vychováva, na skúškach bol prekvapený, ako boli dievčatá pripravené.

"Tie dievčatá došli zázračne pripravené. Ja som bol dosť šokovaný z toho, čo vedia a ako si to vedia zapamätať," hovorí dedo Jozef, Michal Ďuriš.

Pesničky z Bambuľky pozná už aj súčasné deti. Posolstvo malého dievčatka sa dedí z generácie na generáciu. Otec seriálu Bambuľkine dobrodružstvá Peter Guldan, ktorý celý príbeh Bambuľky vymyslel, sa podieľal aj na príprave muzikálu. "Pre mňa najväčší honorár je, keď mi niekto povie o Bambuľke, že to bolo jeho detstvo," hovorí Guldan. Na Bambuľku sa prišla pozrieť aj ozajstná, dnes už dospelá Bambuľka. "Bola to taká spomienková slávnosť," povedala Monika Haasová. 

Ktovie, možno aj dievčatá z muzikálu pôjdu v jej šľapajách a stanú sa z nich herečky.

Súvisiace články