Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Ďalšia obeť dopravnej nehody. Uplynulá sobota bola mimoriadne tragická
Zdielať na

Ďalšia obeť dopravnej nehody. Uplynulá sobota bola mimoriadne tragická

Archívna reportáž

ŽILINA / V sobotu pred pol piatou podvečer došlo na ceste v mestskej časti Žilina - Brodno k čelnej zrážke dvoch motorových vozidiel. Pri dopravnej nehode prišla o život 67-ročná spolujazdkyňa.

Starší manželia sa zo Slovenska vracali do českého mesta Krnov. Na ceste za Žilinou do ich auta nabúrala modrá škodovka, ktorú šoféroval 57-ročný vodič z Rožňavy.

Podľa doterajšieho vyšetrovania 57-ročný vodič na Škode Rapid v smere od Čadce na Žilinu prešiel vozidlom do protismeru, kde sa zrazil s oproti idúcim vozidlom Ford Mondeo, ktoré viedol 70-ročný vodič. Po zrážke došlo k odhodeniu vozidla Ford Mondeo do zvodidiel. 

"Na mieste boli tri ťažko ranené osoby, dve ľahšie. Všetky tri ťažko ranené osoby sme vyslobodzovali pomocou transportných a fixačných prostriedkov," uviedol veliteľ zásahu Ľuboš Bucko. Život 67-ročnej spolujazdkyne Eriky sa zachrániť nepodarilo. Vodič, ktorý pri havárii prišiel o manželku, má zlomenú nohu. Hneď po ošetrení odcestoval domov do Čiech. Druhý šofér už čelí obvineniu. V druhom vozidle sa zranili dvaja spolujazdci. Vodič bol ošetrení jednorázovo. 

U oboch vodičov bola vykonaná dychová skúška na alkohol bez zistenia prítomnosti alkoholu v krvi. Škodu na vozidlách odhadujú na približne 12 000 eur. Vyšetrovateľ už vzniesol obvinenie pre prečin usmrtenia a prečin ublíženia na zdraví, a to 57-ročnému mužovi. 

Okolnosti nehody sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Sobota bola na cestách tragická. Stalo sa niekoľko dopravných nehôd. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy