Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
František Kovár sa vo Vlkoch hrá s ľuďmi ako s figúrkami
Zdielať na

František Kovár sa vo Vlkoch hrá s ľuďmi ako s figúrkami

BRATISLAVA / František Kovár stvárňuje v seriáli postavu, ktorá na prvý pohľad vyzerá ako nevinný starček, no v skutočnosti je najmocnejším mužom v krajine a hýbe kľúčovými postavami podľa svojho rozmaru.

Postava Viliama Brázdu je pre Františka Kovára špecifickou preto, že po prvýkrát stelesňuje rolu, v ktorej je po celý čas na vozíčku alebo v posteli. Pripraviť sa na negatívnu úlohu môže byť pre hercov často náročné, no podľa Kovára sú negatívne postavy tie bohatšie. "Keď herec dostane takúto úlohu, tak sa v sebe snaží objaviť negatívne vlastnosti a dostať ich na povrch. Potom máte okolo seba tím ľudí, povedzme režiséra, ktorý sa ma snaží istým spôsobom usmerniť, aby to bolo reálne, aby to nebolo cez," uviedol herec. 

František Kovár si počas svojej kariéry vyskúšal rôzne postavy. V divadle prevažujú najmä pozitívne, no v dabingu sa to už mieša. Práve pri dabingu si vyskúšal aj negatívne úlohy. Kovár momentálne pôsobí v Slovenskom národnom divadle. Je to ale známy divadelný, filmový a dabingový herec. V seriáli Vlci stelesňuje postavu chorľavého starca, ktorý vždy drží moc vo svojich rukách. Jeho postava je plná zlosti, mrzutosti a zákernosti. 

​Pozrite si aj rozhovor s Nataliou Germani, ktorá v seriáli Vlci stvárňuje jednu z pozitívnych postáv.

Súvisiace články