Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Počasie komplikuje dopravu. Desiatky nehôd a uzavretá R1
Zdielať na

Počasie komplikuje dopravu. Desiatky nehôd a uzavretá R1

SLOVENSKO / Desiatky hasičov zasahujú pri dopravných nehodách na takmer celom území republiky, ktorých nárast ovplyvnila nepriaznivá poveternostná situácia. Za posledných 5 hodín boli príslušníci vyslaní k takmer 50 dopravným nehodám a pri desiatkach z nich stále zasahujú.

Od rána padal mrznúci dážď, ktorého následkom je poľadovica na cestách. Hasiči najčastejšie zasahovali v Trnavskom a Nitrianskom kraji. Kolízie neobchádzali ani stredné Slovensko. R1 medzi Zvolenom a Žiarom nad Hronom bola ťažko prejazdná pre niekoľko reťazových nehôd. Tie sa stali v úseku asi 20 kilometrov. Rýchlostná cesta R1 bola v smere od Banskej Bystrice do Nitry medzi Čaradicami a Zlatými Moravcami v dôsledku dopravnej nehody uzavretá, v súčasnosti už je prejazdná bez zdržania.

Najhoršia situácia bola skoro rána v okolí Banskej Bystrice, Zvolena a Žiaru nad Hronom. Najmä na frekventovanej R1 sa museli vodiči pripraviť na dlhé kolóny a zdržania. V úseku asi 20 km medzi Zvolenom a Žiarom nad Hronom sa stalo hneď niekoľko dopravných nehôd a to v priebehu pár minút. Hasiči, záchranári, policajti a pracovníci odťahoviek sa nezastavili ani na chvíľu, išli doslova od jednej nehody k druhej.

Autá po šmyku končili jedno v druhom, aj vo zvodidlách. Najvážnejšia z nehôd sa stala pri Žiari nad Hronom, kde havarovali hneď 4 osobné autá. Záchranári z miesta odvážali dve zranené ženy. Vzhľadom na počasie polícia vyzýva vodičov k zvýšenej opatrnosti.

Vo Vysokých Tatrách sneží

​Aj v tatranskej a podtatranskej oblasti od rána intenzívne sneží a fúka vietor. Na viacerých miestach sa tvoria mierne snehové jazyky. Napriek tomu je situácia na cestách zatiaľ pokojná. Okrem rannej nehody za Popradom, pri ktorej sa zranili dvaja ľudia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy