Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Chytil dieťa padajúce z horiacej budovy. Dramatický zákrok hasiča
Zdielať na

Chytil dieťa padajúce z horiacej budovy. Dramatický zákrok hasiča

Archívna reportáž

DECATUR, GEORGIA / V snahe zachrániť svoje dieťa z horiacej budovy ho rodičia vyhodili von z balkóna. Dole stáli hasiči, ktorým dieťa padlo do rúk. Dramatickú záchranu zachytila videokamera pripevnená o helmu vedúceho zásahu.

Obzvlášť dramatické chvíle záchrany dieťaťa z horiaceho domu priamo do náručia zasahujúceho hasiča vznikli začiatkom januára na predmestí Atlanty v štáte Georgia. Zachytila ich kamera na helme veliteľa zásahu, kapiátna Scotta Stroupa. Potom, ako video zverejnili na Facebookovej stránke hasičského združenia, sa začalo šíriť na sociálnych sieťach.

Ďalší zo zasahujúcich hasičov, kapitán Eric Jackson povedal: "Chytali sme deti ako futbalové lopty, doslova," a dodal: "Na balkóne stáli dospelí a púšťali svoje deti dole, do našich rúk. Bolo to neuveriteľné, niekoľkí hasiči naraz len chytali padajúce deti do náručia." Pri požiari sa podľa miestnych médií zranil približne tucet ľudí, zväčša po vdýchnutí dymu.

​Keď už niet inej cesty ako uniknúť z domu zachváteného požiarom, treba poslúchnuť výzvu hasičov, urobiť rozhodnutie a skočiť, tak ako v tomto prípade:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy