Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pochovám nádhernú dcéru a potom aj otca. Mladá matka zverejnila srdcervúcu fotku
Zdielať na

Pochovám nádhernú dcéru a potom aj otca. Mladá matka zverejnila srdcervúcu fotku

FLORIDA / Ťažká choroba ju pripraví o dcéru aj o milovaného otca. Dcére Američanky Ally Parker, Braylynn, bojuje s nevyliečiteľnou a agresívnou formou mozgového nádoru. Jej otec potom umiera na nevyliečiteľnú Amyotrofickú laterálnu sklerózu (ALS).

Braylynn lekári diagnostikovali difúzny gliom mozgového kmeňa. Ide o najzákernejšou formu rakoviny, ktorá je nevyliečiteľná. Stav dievčaťa sa rýchlo zhoršuje.

"Všetci veríme, že nás prežijú. A nikoho z nás by určite nenapadlo, že to bude práve moja milovaná Braylynn, kto odíde prvý," napísala Ally na facebooku k fotke svojej dcéry. Pri jej posteli sedí a plače jej starý otec, Allyin otec. Ten bojuje s Amyotrofickou laterálnou sklerózou.

"Minulý rok bol pre nás ťažký, ale nedokážem vôbec hovoriť o tom, ako hrozný je a bude tento. V nasledujúcich dňoch pochovám toto dievčatko. Mesiace, možno týždne potom, pochovám svojho otca. Obaja moji hrdinovia odídu počas jedného roka. Ako sa nám to mohlo stať? Čím sme si to zaslúžili?" dodáva Ally na facebooku.

Rodina žije na Floride a poslednú nádej vidí v experimentálnej liečbe, ktorá stojí 300 tisíc dolárov (viac ako 250 tisíc eur). Peniaze sa snažia získať cez darcovský web. Ally chce taktiež pomocou špeciálneho fondu pomôcť ďalším rodinám, v ktorých sú deti s týmto typom rakoviny.

V Prahe operovali minulý rok malého Mária, ktorý mal na krku obrovský nádor. Pozrite si priloženú, archívnu reportáž.

Súvisiace články