Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mladá vodička zrazila na priechode dve malé dievčatá (11 a 5)
Zdielať na

Mladá vodička zrazila na priechode dve malé dievčatá (11 a 5)

CABAJ ČÁPOR / K vážnej dopravnej nehode došlo v stredu o pol ôsmej ráno v obci v okrese Nitra. Priamo na priechode pre chodcov tam 23-ročná vodička zrazila dve malé dievčatá.

K zrážke došlo na priechode pre chodcov, 11-ročné dievčatko išlo do školy a do škôlky viedlo 5-ročnú susedu. Jedno auto dala dievčatám prednosť a preto vošli na cestu. Z druhej strany išla 23-ročná vodička, tá však do oboch dievčat vrazila. V tej chvíli boli deti už na konci priechodu. "Na to som reagoval, že sa zrazili autá a som videl to dievčatko letelo v lufte a dopadlo na zem," opísal situáciu svedok Daniel Žember.

"Tá dotyčná, ktorá ich zrazila mi volala, že ich videla z diaľky a si myslela, že sú na druhej strane. Išla z práce, že bola po nočnej," povedal otec jedného z dievčat, Vladimír Hulan. Podľa rodičov a aj svedka menšia Natálka ešte letela asi 5 metrov a dopadla na cestu. Zrazená Liliana zostala v blízkosti priechodu. "To jedno dievčatko prešla ešte. Jedno malo asi ľahšie zranenie, začalo kričať strašne stres malo," hovorí Žember.

Obe deti skončil s ťažkými zraneniami v nemocnici. Najhoršie je na tom škôlkarka. "Nevieme čo s ňou bude, stále nevníma, leží a spí, udržiavajú ju v spánku," povedala Janka Jakubíková, mama malej Natálky. "Jedna z pacientiek je po operácii v stabilizovanom stave druhé dievča ja po operácii a jej stav je akútny," informovala Tatiana Timková, hovorkyňa Fakultnej nemocnice v Nitre.

Okolnosti zrážky sú v štádiu vyšetrovania. Otec dievčatka si však myslí, že vodička nedodržala rýchlosť. "Štyridsiatkou že išla, ale moc sa nám to nechce veriť, lebo to dieťa má 15 kíl, a aby letelo do dvoch metrov do výšky a 5 metrov do diaľky," pochybuje Vladimír Hulan.

Policajti už začali trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví. S rodičmi sa mladá vodička chcela stretnúť, mama Natálky ale štábu TV JOJ povedala, že by sa jej nedokázala pozrieť do očí. "Ona mi volala, že ju to mrzí, že to nechcela spraviť a potom mi dala jej mamu, že má zničený život, ale čo máme my máme! Päťročné dieťa na posteli a nevieme čo bude a ona povie, že má zničený život," hovorí nešťastná Natálkina mama.

Pozrite si archívnu reportáž o tragickej nehode v Šamoríne:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy