Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Bojový pilot sa odviazal. Na oblohe kreslil obscénnosti
Zdielať na

Bojový pilot sa odviazal. Na oblohe kreslil obscénnosti

OKANOGAN / Príslušníci amerického námorného letectva si počas vzdušného cvičenia zažartovali viac, ako je vhodné. S pomocou skondenzovaného plynu vytvorili na nebi obrí penis. Obyvateľom mestečka, ktorí mali na toto "dielo" výhľad, sa to príliš nepáčilo.

Skondenzovaný plyn, ktorý sa tvorí pri spaľovaní paliva v mrazivom vzduchu využili piloti na skutočne nemiestnu zábavu. Keďže kondenz zanecháva na oblohe pomerne dlho bielu stopu, ich "dielo" tak mohli pozorovať obyvatelia malého mestečka na severozápade USA. A niektorí si ho neváhali nahrať. Istá matka sa na kresbu penisu sťažovala v miestnej televízii. Tá následne požiadala mieste armádne zložky o vyjadrenie.

Námorné letectvo ihneď reagovalo a vyjadrilo poľutovanie. Všetkých ubezpečilo, že obrazec nie je súčasťou žiadneho z ustálených leteckých cvičení. Zároveň prisľúbili, že autori sa za to budú musieť zodpovedať. "Námorníctvo očakáva od svojich posádok plnenie najnáročnejších štandardov a toto považujeme za absolútne neprípustné," uviedli vojenské úrady v prehlásení.

"Všetci boli v šoku," reagoval v miestnom webovom spravodajstve jeden z obyvateľov Okanoganu. Mnohých ale obrazec pobavil, fotky a videá zhotovené mobilnými telefónmi obleteli sociálne siete.

Súvisiace články