Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Firma implantuje svojim zamestnancom čipy. Zatiaľ dobrovoľne
Zdielať na

Firma implantuje svojim zamestnancom čipy. Zatiaľ dobrovoľne

WISCONSIN / Spoločnosť Three Square Market v americkom meste Wisconsin v pondelok oznámila, že plánuje zavádzať svojim zamestnancom mikročipy. Spoločnosť, ktorá sa zaoberá vývojom softvérov zároveň doplnila, že v mikročipoch nebude zabudované GPS sledovanie.

Three Square Market sa stane prvou spoločnosťou v USA, ktorá ponúkne svojim zamestnancom implantáciu mikročipov. Podľa tlačovej správy je tento program pre zamestnancov dobrovoľný. S implantáciou čipov začnú už 1. augusta. 

Implantovaný identifikačný čip bude fungovať na základe rádiovej frekvencie a umožní zamestnancom Three Square Market napríklad otvárať dvere, prihlásenie sa do počítača, používať kopírovacie stroje a množstvo iných vecí. 

"Táto technológia sa časom stane možno štandardnou pre používanie pasu, verejnej dopravy či vykonávanie platieb," cituje riaditeľa spoločnosti, Todda Westbyho, portál Daily Mail.

www.prlog.org

​Spoločnosť očakáva, že dobrovoľne "čipovať" sa nechá viac ako 50 zamestnancov. Čipy, ktoré Three Square Market zavádza nie sú väčšie ako malé zrnko ryže. 

Zamestnanci budú mať čipy implantované pod kožou medzi palcom ukazovákom. 

Jeden takýto čip stojí približne 300 dolárov, spoločnosť ich pre svojich zamestnancov zaplatí. Westby povedal, že dáta budú zakódované a zabezpečené a tiež ubezpečil, že pomocou čipu nebudú môcť svojich zamestnancov sledovať. "Čipy neobsahujú GPS sledovanie," dodal. 

Súvisiace články