Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Kamión pár kilometrov pred cieľom dostal defekt. Náklad sa pri nehode zničil
Zdielať na

Kamión pár kilometrov pred cieľom dostal defekt. Náklad sa pri nehode zničil

HINCOVCE / Poľský kamionista mal na Spiši poriadnu smolu. Medzi Hincovcami a Bystranami mu strelila pneumatika na návese. Na ňom mal naloženú betónovú časť žumpy. Pár kilometrov pred cieľom tak náklad zničila nehoda.

Vodič poľského kamiónu dostal defekt v tejto zákrute. po pár metroch už bol náves neovládateľný a vysypal sa. "Guma strelila a príves začalo ťahať na bok," opísal nehodu vodič Martin. Príves sa tak so zničenou gumou vyvrátil. Betónový náklad vypadol. Pri ceste tak skončila približne tona nákladu a vyvrátený príves. Vodič však neostal bezmocný.

Martin mal za sebou stovky kilometrov zo stredu Poľska. Nehoda sa mu prihodila iba 16 kilometrov pred cieľom. pri nehode sa nikto nezranil aj dychová skúška skončila nulovým výsledkom. Čo bude s nákladom, čiže rozbitou žumpou nám Martin nevedel povedať. Tvrdil že rozhodne ich vedúci. Za celú nehodu môže táto prasknutá pneumatika. Vodič dostal takzvaný šlusdefekt na pravom prednom kolese. "V danom prípade ide o škodovú udalosť. Vodičovi bola na mieste uložená pokuta vo výške 40 eur," povedala hovorkyňa KR PZ Košice Jana Mésarová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy