Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mladík (19) narieka, že si pre tetovanie na tvári nevie nájsť prácu
Zdielať na

Mladík (19) narieka, že si pre tetovanie na tvári nevie nájsť prácu

CHRISTCHURCH / Mark Cropp z Nového Zélandu má za sebou pestrú minulosť. Ako 15-ročný sa stal otcom, o necelé dva roky na to už sedel vo väzení za ozbrojenú lúpež. O celu sa delil s bratom, ktorý bol spolupáchateľom. Jedného dňa sa vo väzení opil a výsledkom je tetovanie cez polovicu tváre. To mu teraz komplikuje život.

Mladosť - pochabosť sa v prípade 19-ročného Novozélanďana potvrdila do bodky. Mark Cropp údajne netušil, aký veľký nápis mu brat na tvár vytetuje, píše portál NZ Herald. Dohodli sa na malom slove "Devast8" kdesi na okraji sánky. Mark bol natoľko opitý, že si neuvedomil, čo sa na jeho tvári rodí. Keď sa prebral, bolo už na zmenu neskoro. Zámer vyzerať drsne mu vyšiel, zrejme si v tom momente ešte neuvedomoval, aké následky to bude mať do budúcnosti.

Po prepustení z väzenia sa chcel mladík zamestnať, aby mohol živiť svoju partnerku a 4-ročnú dcéru. Nikto ho ale nechcel zamestnať a dávali mu to najavo neraz aj nevyberaným spôsobom. Pri pohľade na jeho tvár mu ani nedali šancu predviesť, či niečo dokáže. Na sociálnej sieti teda zverejnil zúfalú prosbu o pracovnú príležitosť.

Netrvalo dlho a začali prúdiť pracovné ponuky. A nebolo ich málo. Ako Mark priznal, prestal počítať pri čísle 45. Niektoré boli skutočne veľmi dobre platené. No mladík prekvapil - všetky odmietol. "Stále čakám na tú pravú," vyjadril sa. Nemá totiž auto a za prácou tak nemôže cestovať. Údajne väčšina ponúk to vyžadovala.

Čo však chce rozhodne prijať, je ponuka na laserové odstránenie tetovania. No zároveň priznáva, že mu to bude ľúto. "Viete, to tetovanie pre mňa a môjho brata veľa znamená, takže je to naozaj ťažké rozhodnutie zbaviť sa ho," povedal Mark. A obáva sa aj bolesti.

Nápis "Devast8" je jeho prezývkou. Znamená to "ničenie" a mal vraj v živote obdobie, keď zničil všetko, na čo siahol. Teraz verí, že toto "devastačné" obdobie je už za ním. "Poučil som sa z vlastných chýb," vyznáva sa Mark. 

Súvisiace články