Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Cestoval 300 kilometrov, aby mal styk s dievčaťom (13). Padol do pasce lovcom pedofilov
Zdielať na

Cestoval 300 kilometrov, aby mal styk s dievčaťom (13). Padol do pasce lovcom pedofilov

Archívna reportáž

GATESHEAD / Sean Killian, 46-ročný muž z anglického mesta Walsall si dopisoval cez internet s 13-ročným dievčaťom. Posielal mu fotky svojho prirodzenia a nemravné návrhy. Napokon si dohodli stretnutie v hoteli v meste vzdialenom vyše 300 kilometrov od Killianovho bydliska. Tam na perverznému muža čakalo prekvapenie.

Sean Killian nadviazal komunikáciu s domnelým 13-ročným dievčaťom cez WhatsApp. Žiadal ju o fotky nahých pŕs, fotky v školskej uniforme alebo v spodnej bielizni. On poslal na oplátku 12 fotografií svojho penisu. Pridal aj pomerne explicitné výzvy na pohlavný styk. Horúce dopisovanie vyvrcholilo dohodnutím si osobného stretnutia v hoteli. Tam sa všetko zvrtlo.

Na muža v hoteli nečakalo dievča, ale členovia skupiny Temná spravodlivosť spoločne s policajtmi, muža na mieste zatkli. Temná spravodlivosť je združením ľudí, ktorí sa sústreďujú na odhaľovanie pedofilov. Od začiatku si s Killianom písali oni, žiadne 13-ročné dievča v tomto prípade neexistovalo. Killian teda sľuboval, že bude s dievčaťom zaobchádzať ako "s princeznou", dospelému mužovi s falošným profilom.

Súd uznal Killiana vinným a odsúdil ho na dva roky za mrežami a zápis do registra sexuálnych násilníkov na 10 rokov. Muž sa ku všetkému priznal. Jeho obhajca ale tvrdí, že by potreboval skôr odbornú pomoc a svoje konanie ľutuje. "Stratil kontakt so svojimi deťmi, stratil priateľov, stratil väčšinu rodiny, stratil dobrú prácu. Jeho budúcnosť je značne bezútešná," pokúšal sa obmäkčiť súd obhajca Stuart Graham. Neúspešne.

Pozrite si reportáž o podobnom prípade.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy