Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Žena porodila dievča. Švagor ju za to dobil palicou
Zdielať na

Žena porodila dievča. Švagor ju za to dobil palicou

Archívna reportáž

PATIALA / Meenu Kashyap, 35-ročnú ženu z indického Pandžábu, dobil švagor a jeho kamarát za to, že porodila dievča. Po tom, čo bábätko odmietla prijať rodina jej muža, na ňu zaútočili už viackrát.

Neľútostnú bitku hokejkou utŕžila žena nielen za porodenie dievčaťa, ale aj za hádku o v prepočte takmer 9 000 eur, ktoré dostali pri svadbe ako dar pre novomanželov od manželovej rodiny, píše portál Hindustan Times. V Indii sa tradične dávajú pri svadbe peniaze ako podpora pre novú rodinu ženícha.

Finančný dar je často spájaný s očakávaním porodenia potomka, pričom v Indii tvrdo preferujú mužské pohlavie. Veno v podobe finančného daru spojené s takýmito očakávaniami je síce nelegálne, ale stále ho v krajine praktizujú. Ročne pritom v Indii pre rôzne manželské spory, respektíve nenaplnenie očakávaní manželovej rodiny, kam patrí napríklad aj to, že žena neporodí syna, dobijú alebo zabijú tisíce žien.
V tomto prípade obvinili ženinho manžela, jeho brata a kamaráta. Otec obete uviedol, že za posledný rok sa niekoľkokrát sťažovali na problémy v manželstve jeho dcéry. "Sú manželmi dva roky a majú dcérku. Jeho rodina žiadala, aby im ich dar vrátili," povedal otec dobitej ženy. Incident si získal pozornosť po tom, čo sa začalo internetom šíriť video bitky. Problematika nelegálneho vena sa teraz stala v Indii opäť horúcou témou.
Pozrite si archívnu reportáž o podobne otrasnom prípade.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy