Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Narkofabrike šéfoval 79-ročný muž, chcel si privyrobiť
Zdielať na

Narkofabrike šéfoval 79-ročný muž, chcel si privyrobiť

VARŠAVA / Policajti zadržali 79- ročného muža. Šéfoval narkofabrike vo svojom dome a do obehu vypúšťal ohromné množstvo drog. Vraj preto, lebo sa na staré kolená ocitol v zlej finančnej situácii.

Sedemdesiatdeväťročný bývalý chemik sa rozhodol privyrobiť si k svojmu dôchodku. Vďaka svojim vedomostiam z chémie sa preto rozhodol vyrábať drogy. Celý proces výroby prebiehal v mužovom rodinnom dome. Spolupracovali s ním aj kuriéri, ktorí mu vozili suroviny. Ich časté návštevy ale začali byť podozrivé susedom. Tí zavolali políciu. "Zadržali sme vozidlo s dvomi ľuďmi. Pri prehľadávaní auta sme našli na 50 litrov substancie, ktorá slúži na produkciu amfetamínov," rozpráva Dariusz Lach.

"Najskôr sa nám podarilo zadržať kuriérov, ktorí transportovali prekurzory. Muži sa priznali a spolupracovali pri vyšetrovaní," informuje hovorca polície Sebastian Gleń. Následne sa policajti zamerali na 79-ročného chemika a podnikli uňho doma raziu. "Objavili sme približne 300 litrov látky slúžiacej na výrobu amfetamínov," uviedol Lach.

Dôchodcu policajti zadržali a predviedli do cely policajného zaistenia, kde sa k výrobe a distribúcii drog priznal. Tvrdil, že ho k tomu prinútila veľmi zlá finančná situácia v dôchodkovom veku. Prípad prevzala už prokuratúra. "Mužovi hrozí až 15 rokov za mrežami," dodal Gleń.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy