Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dôkazy o lietajúcich objektoch v Tatrách
Zdielať na

Dôkazy o lietajúcich objektoch v Tatrách

VYSOKÉ TATRY / Už niekoľkokrát prišli správy o tom, že na oblohe v okolí Tatier sa objavili čudesné lietajúce objekty. Reportér televízie JOJ Peter Dzurilla pátral po dôkazoch a naozaj ich u našich severných susedov našiel.

Fotografie, ktore zachytili turisti zobrazujú obrysy domu či hôr a na oblohe tmavé objekty. O nezvyčajnom zážitku hovoril aj výskumník Robert Leszniakiewicz. "Keď som pracoval v hraničnej stráži, tak ja aj moji kolegovia sme na Lysej Poľane úplne bežne pozorovali UFO objekty. A to všetko sme boli skúsení vojaci s profesionálnym výcvikom."

Táto skúsenosť pána Róberta motivovala, aby sa týmto fenoménom aj ďalej zaoberal. Za dlhé roky nazhromaždil obrovské množstvo materiálov z oboch strán Tatier. Jedna z teórií hovorí aj o tom, že UFO môže mať súvis s uránom, ktorý sa vo Vysokých Tatrách nachádza v malých množstvách. Dôkazom má byť aj uránová jaskyňa v Poľských Tatrách. "Dospeli sme k tomu, že oblasti, ktoré môžme dnes označiť ako horské sú akoby frekventovanejšie, čo sa týka pozorovaní UFO," hovorí spisovateľ Miloš Jesenský.

Odborníci ale upozorňujú – nie všetko čo vidíme na oblohe musí byť UFO. Niektoré javy sa totiž dajú veľmi ľahko vysvetliť. "Väčšinou sú to nejaké atmosferické úkazy, a prípadne to môžu byť aj chyby doslova toho zaznamenávaného material, voľakedy na filmoch fotografických a teraz aj na kamerách," vysvetľuje Marián Jakubík z Astronomického ústavu SAV.

Súvisiace články