Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pokračoval v jazde s defektom. Pre chybné rozhodnutie mu zhorelo auto do tla
Zdielať na

Pokračoval v jazde s defektom. Pre chybné rozhodnutie mu zhorelo auto do tla

SLIAČ / Obrovskú smolu mal maďarský pretekár, ktorý cestoval na stredné Slovensko na súťaž extrémnych športovcov. Na ceste pri Sliači mu zhorela dodávka. Najskôr dostal iba defekt, no urobil chybu. Mal totiž okamžite zastaviť.

Vodič maďarskej dodávky cestoval neskoro v noci na stredné Slovensko. V sobotu ráno mal totiž štartovať na súťaži extrémnych športovcov. Do cieľa sa však nedostal. Zastavila ho neočakávaná dráma, ktorá sa odohrala neďaleko Sliača, kde maďarskému pretekárovi začalo počas jazdy horieť auto. Vodič dostal defekt na prednom kolese, no urobil chybu keď okamžite nezastavil pri ceste.

Okolie zrejme dobre nepoznal a bál sa zastaviť na neosvetlenej tmavej ceste. Rozhodol sa preto pokračovať až na Sliač a tam si chcel na osvetlenom parkovisku pneumatiku vymeniť. "Šoféroval som auto a zrazu som dostal defekt, nechcel som zastaviť v tme a tak som išiel ďalej," vysvetľuje vodič dodávky.

Ukázalo sa, že jazda na sfúknutom kolese bola chybou. Náhle počas jazdy začalo najskôr horieť koleso a od neho sa postupne chytila celá karoséria. Keď vodič konečne zastavil, bolo už neskoro, horelo celé auto. Rýchlo si stihol iba vybrať osobné veci a volať hasičov. "Po príchode bolo auto v poslednom štádiu horenia, bol zničený celý automobil," konštatoval Ivo Hotra z HaZZ Zvolen.

Dodávka vyhorela do tla, maďarský vodič sa na nej už ďalej nedostal. Neplánovane tak uviazol na Sliači, iba s vecami, ktoré sa mu podarilo zachrániť, na parkovisku musel počkať na príchod brata, ktorý ho odviezol ďalej.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy