Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Chcel pomôcť známosti cez internet. Skončilo sa to vydieraním
Zdielať na

Chcel pomôcť známosti cez internet. Skončilo sa to vydieraním

BRATISLAVA / Polícia obvinila muža, ktorý mal vydieraním cez sociálnu sieť pripraviť nášho diváka o takmer 10tisíc eur. O prípade sme informovali ešte v apríli, odvtedy veci nabrali spád. Aj nasledujúca reportáž je dôkazom, že dôverčivosť sa nevypláca. A už vôbec nie na internete.

Reportáž TV JOJ o vydieranom mužovi z obce na severe Slovenska podľa polície zrejme pomohla dolapiť údajného páchateľa. Divák, ktorý chce zostať v anonymite, mal ešte vlani októbri na známej sociálnej sieti nadviazať virtuálny kontakt s istou slečnou, ktorá od neho žiadala peniaze, aby sa mohla vykúpiť od pasáka. Dôverčivý muž jej postupne poslal na účet takmer 1500 eur. Potom sa vraj ozvali údajní pasáci a žiadali ďalšie peniaze. "Ona mu ušla, že tým som mu spôsobil škodu, že mu dlhujem peniaze," opisuje situáciu vydieraný divák TV JOJ.

Muž im postupne zo strachu vyplatil ešte osemtisíc eur, až potom sa obrátil na políciu. Naďalej však nemal pokoj a keďže dievčine poslal peniaze na účet vkladom, páchateľ alebo páchatelia získali jeho adresu i ďalšie údaje. A mohli tak beztrestne obťažovať aj jeho dvoch synov. A to dokonca v čase, keď už prebiehalo policajné vyšetrovanie.

Ešte v apríli v reportáži TV JOJ odznelo, že za vydieraním by mala byť partia z okolia Lučenca. Dokonca sa redaktor KRIMI snažili získať stanovisko muža, z telefónu ktorého smerovali ďalšie vyhrážky. "Z môjho čísla? Neviem o tom. Neviem, na koho je. Toto telefónne číslo ani nie je registrované na mňa, takže ja neviem," hovoril podozrivý.

Polícia k prípadu na jar odmietla poskytnúť bližšie informácie, až teraz potvrdila, že vyšetrovanie speje do úspešného konca. "V súvislosti s predmetným prípadom okresný vyšetrovateľ OR PZ v Dolnom Kubíne obvinil 30-ročného muža z Lučenca z pokračovacieho zločinu vydierania. V súčasnej dobe prebiehajú všetky potrebné úkony za účelom skončenia vyšetrovania," povedal hovorca KR PZ Žilina, Radko Moravčík.


Obvinenému mužovi hrozí podľa polície v prípade dokázania viny trest od štyroch do desiatich rokov za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy