Jasno
14°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Ľudia verzus zvieratá. Blízke stretnutia bicyklového druhu
Zdielať na

Ľudia verzus zvieratá. Blízke stretnutia bicyklového druhu

BRATISLAVA / Nedávno internet obehlo video, ktoré udivilo a pobavilo mnoho divákov. Medvede naháňajúce cyklistov. I keď sa môže zdať, že takýchto prípadov nie je mnoho, predsa sa nejaké nájdu.

Platí pravidlo, že čím väčšia divočina, tým väčšia pravdepodobnosť, že stretnete aj niečo iné ako cyklistu.

Rodina nadovšetko

Austrálsky cyklista má tiež zaujímavý zážitok. Vyrútil sa naňho emu, ktorý si pravdepodobne chránil svoj kŕdeľ a rajón. Útok bol v tomto prípade oprávnený, keď ide o rodinu, nekladú sa žiadne medze. Ďalší turista na kolesách natočil, ako ho rad vážne stojacich kengúr pozorovalo na kraji cesty. Nevediac, čo sa bude diať, pokračoval v ceste opatrne ďalej. Našťastie klokany zahnali svoju zvedavosť a šikovne odskákali preč. 

Za dobrodružstvom netreba ísť ďaleko

O stretnutia s jedincami z ríše zvierat niet núdzu ani u nás. Nemusí to ale vždy skončiť úsmevnou príhodou. Náš kolega, asistent zvuku Vlado Illit, vie o tom svoje. Na jeho zvyčajnej ceste domov bicyklom mal nepríjemnú zrážku so srnkou. Tá zmizla do noci a on utekal na pohotovosť so zlomenými rebrami. 

Môže to byť aj nebezpečné

V Spojených štátoch sa cyklistovi v ústrety vybrala po ceste dokonca celá tlupa. Na pohľad malé, milé zvieratá. Cyklista ale dobre vedel, čo sa to na neho rúti. Rodina skunkov. Pre istotu ostal nehybne stáť a počkal, kým sa zvedavci nepoberú domov. 

Súvisiace články