Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Apple prekvapil. Vylepšil základný lacný model SE a nezvýšil cenu
Zdielať na

Apple prekvapil. Vylepšil základný lacný model SE a nezvýšil cenu

BRATISLAVA / Len rok po uvedení lacného modelu SE Apple tento prístroj vylepšil. Pri oboch variantoch zvýšil vnútornú pamäť na dvojnásobok. Pri základnej verzii potom prekvapivo nezvýšil cenu. Novinkou je aj červený iPhone 7. Výraznú farbu použil Apple pre mobily prvýkrát.

iPhone SE predstavil Apple pred rokom. Je to zvláštny model, ktorý kombinuje dizajn (rozmery, vzhľad, displej) z modelu 5s z roku 2013 a elektroniku z modelu 6s z roku 2015. Hoci je to zlepenec z dnes už dlhoročných prístrojov, predáva sa dobre aj z toho dôvodu, že je to najlacnejšie iPhone, a tiež preto, že je to asi jediný lepšie vybavený naozaj malý smartphone na trhu.

Vlani Apple predstavil iPhone SE v dvoch variantoch: s vnútornou pamäťou 16 a 64 GB. V prípade lacnejšej varianty sa však nákup pôvodnej verzie už neoplatí, pokiaľ ju obchodníci nezlacnejú. Apple totiž predstavil nové varianty modelu SE. Základný má pamäť 32 GB, druhá potom 128 GB. Pamäť sa teda zdvojnásobila.

Ďalšou jarnou novinkou Applu je červená varianta modelu 7 alebo 7 Plus, píše portál iDnes.cz. O červenej verzii sa dlhodobo špekulovalo a nakoniec na ňu naozaj došlo. Farba je to výrazná a celkom atraktívna. Oficiálne sa volá (PRODUCT) RED, čo znamená, že Apple z každého predaného kusu pošle peniaze na rovnomenný projekt, ktorý sa zaoberá bojom proti chorobe AIDS. Projekt spoluzaložil spevák Bono zo skupiny U2 a podieľa sa na ňom mnoho spoločností, napríklad Nike, Coca Cola, Starbucks, Converse, Gap a ďalšie. Apple v tejto edícii už niektoré výrobky predával, napríklad iPody.

Súvisiace články