Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Neničte ženám nohy: V Kanade chcú zakázať opätky
Zdielať na

Neničte ženám nohy: V Kanade chcú zakázať opätky

BRITSKÁ KOLUMBIA / Kanadská provincia Britská Kolumbia chce chrániť zdravé nohy a chrbáty svojich žien. Preto zvažuje, že zamestnávateľom zatrhne požiadavku, aby zamestnankyne nosili do práce topánky na vysokých podpätkoch.

Tento návrh predstavil šéf Strany zelených Andrew Weaver. Podľa neho by firmy svojim zamestnancom nesmeli nariaďovať, aké majú v práci nosiť topánky.

Christy Clark, premiérka Britskej Kolumbie, v nedeľu na facebooku uviedla, že tento návrh plne podporí. "Niektoré firmy po ženách stále chcú, aby v zamestnaní nosili vysoké podpätky. To je v roku 2017 nielen staromódne, ale aj neprijateľné," napísala Christy Clark.

Kanadská provincia nie je jediná, ktorá uvažuje nad týmto návrhom. Zaoberajú sa ním aj britskí poslanci. Nedávno diskutovali o tom, že by zamestnávateľom zakázali, aby po ženách požadovali nosenie vysokých podpätkov. Inšpirovala ich k tomu petícia iniciovaná recepčnou Nicolou Thorpe, píše The Independent.

Tá chce dosiahnuť, aby ženy mohli pracovať aj v topánkach s nízkou podrážkou. Pre tom, že nemala vysoké podpätky, ju poslal zamestnávateľ na konci roku 2015 domov. TGen deň jej nezaplatil. Recepčnú podporilo viac ako 150 tisíc ľudí.

Súvisiace články