Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Duševne chorého bezdomovca opustila rodina, ujala sa ho neznáma žena
Zdielať na

Duševne chorého bezdomovca opustila rodina, ujala sa ho neznáma žena

CLEAR LAKE CITY / Láskavosť istej Američanky dojala tisícky ľudí po celom svete, potom čo zmenila život duševne chorému bezdomovcovi. Denne-denne videla z auta cestou do práce posedávať na tráve tridsaťdvaročného Victora. Vždy sa mu prihovorila, on sa jej na oplátku vždy milo spýtal, ako sa má a či je v poriadku. Týchto pár rozhovorov stačilo žene na to, aby zistila, že sa jedná o slušného človeka, ku ktorému bol zrejme iba osud nespravodlivý. Rozhodla sa preto, že mu pomôže.

Ginger Jones Sprouse sa začala o Victorov príbeh zaujímať. Zistila, že mladého muža opustila pred tromi rokmi jeho vlastná mama a na rohu sedí v nádeji, že sa jedného dňa ku nemu vráti. Pani Jones oslovila aj príslušné úrady, aby mu v jeho trápení pomohli, ale dostala odpoveď, že nemôžu pre neho nič urobiť. Tak si ho nasťahovala k sebe. 

Ba čo viac, Ginger sa postarala o to, aby sa zamestnal, zariadila, aby mu bola poskytnutá liečba a zohnala pre neho cez verejnú zbierku 25 000 dolárov (asi 23 277 eur), aby mal aj neskôr kde bývať. "Nikdy ma nežiadal o peniaze ani o čokoľvek iné. Niekedy dokonca moju pomoc odmietol. Ak už v ten deň jedol, nevzal si ďalšie jedlo odo mňa," vysvetľuje Ginger, prečo sa rozhodla Victorovi pomôcť. 

Ale kedže ničím neporušoval zákon, nemala na neho dosah polícia. Nevedeli mu pomôcť ani sociálni pracovníci. "Bola som z toho frustrovaná, pretože on očividne pomoc potreboval," dodáva Ginger. Neskôr prišlo chladnejšie počasie, tak ho vzala ku sebe domov. Dokonca mu zaplatila aj hotel, keď bola mimo mesta.

Opäť sa stretol s mamou

Victor pracuje s Ginger a jej mužom Deanom v škole, v ktorej sa učia ľudia variť. Taktiež pracuje v reštaurácii rýchleho občerstvenia, kde víta hostí a umýva jedáleň.

Má už aj svoju facebookovú stránku. Práve tá mu pomohla, aby sa opäť zišiel so svojou rodinou. Videl opäť aj svoju mamu. Nie je ale celkom zrejmé, prečo sa jeden od druhého vzdialili. 

Súvisiace články