Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
UNIKÁTNY DOKUMENT. Panenská príroda na Islande zachytená dvojicou Slovákov
Zdielať na

UNIKÁTNY DOKUMENT. Panenská príroda na Islande zachytená dvojicou Slovákov

SLOVENSKO / Dvaja Slováci Martin "Šule" Schulte a Martin Kubečka sa rozhodli nakrútiť na Islande dych vyrážajúci dokument. Zamerali sa pritom na nádhernú islandskú prírodu, pričom ich nenahraditeľným spoločníkom sa stal dron, vďaka ktorému natočili aj také zábery, ktoré sa len tak nevidia.

Tvorcovia dokumentu priznali, že Island si vybrali pre lacné letenky. Neskôr priznali, že to bola aj krásna príroda, ktorá sem túto dvojicu lákala. "Počasie bolo v čase našej návštevy dosť nestabilné. V priebehu pár minút sme zažili víchricu, sneh, neskôr slnko," povedal Martin "Šule" Schulte. 

Dvojica nechcela veľa na výlete míňať. No to sa nedalo veľmi dodržať, keďže zistili, že všetko je na Islande minimálne trojnásobne drahšie ako na Slovensku. "Za dve pivá a dva hamburgery sme tam zaplatili až osemdesiat eur," povedal jeden z Martinov.

"My sme používali na presuny aj nocovanie auto. Inak by nás cesta nielenže vyšla ešte drahšie, okrem toho by sme videli toho oveľa menej," priznali. Stalo sa aj to, že museli štyri dni sedieť v aute, pretože sa nedalo vôbec točiť a čakali na záblesk pekného počasia. 

Veľmi im pomohol aj dron. Dokonca raz ani k cieľu neprišli. Stačilo, že tam poslali svojho pomocníka. A ten im priniesol krásne zábery, ktoré sa tiež dali využiť do dokumentu. Tu je výsledok:

Súvisiace články