Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Jeho veku sa väčšina ľudí ani nedožije, on doteraz ordinoval
Zdielať na

Jeho veku sa väčšina ľudí ani nedožije, on doteraz ordinoval

USA / Svojmu povolaniu sa venoval 70 rokov. Dnes má 95 a konečne si začne užívať dôchodok. Reč je o lekárovi zo Severnej Karolíny, ktorý do dnešného dňa vyšetroval pacientov. Tí boli o desiatky rokov mladší, než on.

Ordinoval desiatky rokov a z mladého muža sa stal za tú dobu starec. Jediné, čo sa nezmenilo je jeho prístup k pacientom. Jeho pacienti ho milujú a vyzdvihujú najmä ľudský prístup a skvelú starostlivosť. "Mal som jednoducho šťastie. Ako inak to nazvať, keď žijem tak dlho a môj zdravotný stav je stále dobrý," hovorí skromne 95-ročný doktor Woodrow Batten.

Celých 70 rokov sa staral o pacientov a teraz sa na dôchodku bude venovať predovšetkým manželke, ktorú trápi Alzheimerova choroba. No nevylučuje, že sa do nemocnice ešte niekedy v bielom plášti vráti. "Ešte som nedosiahol veľké veci. Zo svojej práce mám však dobrý pocit. Dúfam, že to malo význam a že som poslanie lekára plnil správne," hovorí najstarší lekár. Doktor Woodrow Batten patril podľa vedenia nemocnice medzi najlepších, akí tam kedy pracovali. Okrem liečenia pacientov sa venoval aj výskumu. Osobne bol napríklad pri vytvorení jednotky intenzívnej starostlivosti.

Súvisiace články