Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Trump burcoval davy incidentom zo Švédska. Tamojšie úrady netušia, na čo narážal
Zdielať na

Trump burcoval davy incidentom zo Švédska. Tamojšie úrady netušia, na čo narážal

Google News Button Sledovať správy

WASHINGTON D.C. / Americký prezident Donald Trump počas prejavu, ktorý mal v sobotu, vyzýval k sprísneniu imigračnej politiky. Varovaním sú podľa neho incidenty s prisťahovalcami z európskych krajín.

"Pozrite sa, čo sa včera večer stalo vo Švédsku," burcoval zhromaždenie americký prezident. "Švédsko. Kto by to bol povedal? Švédsko," dodal. Úrady však netušia, aký prípad mal Trump na mysli. O žiadnom incidente totižto nemajú správy.

Z incidentu terč posmechov

Švédi si v nedeľu márne lámali hlavu nad tým, o aký incident išlo. Nikto nemal správy o tom, že by sa v severskej krajine niečo stalo. 

"Môj výrok k tomu, čo sa deje vo Švédsku, sa týkal správy o migrantoch," uviedol na pravú mieru Trump.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/833435244451753984

Na sociálnych sieťach sa začali šíriť príspevky s heslom #LastNightSweden (včera večer vo Švédsku, pozn.red.). Švédi upokojovali Američanov, ktorí im vyjadrovali úprimnú sústrasť, že sa nič nestalo. 

​Okrem podráždených reakcií si niektorí užívatelia z udalosti robili žarty. Pripustili, že zmieňovaný masaker sa zrejme predsa len odohral a polícia hľadá švédskeho šéfkuchára, postavičku z populárneho amerického seriálu pre deti. 

Na sociálnej sieti Twitter sa objavil aj výstrižok staršej novinovej správy, že v juhošvédskom meste Eksjö si niekto telefonicky objednal dva kebaby a hamburger, ale nikto si jedlo nakoniec nevyzdvihol.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy