Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
VIDEO. Pellegrini otestoval auto bez vodiča
Zdielať na

VIDEO. Pellegrini otestoval auto bez vodiča

JERUZALEM / Peter Pellegrini sa v utorok zúčastnil otvorenia svetovej konferecencie CyberTech 2017 v izraelskom Tel Avive. Ide o jednu z najprestížnejších konferencií na túto tému vo svete vôbec. V Jeruzaleme si vicepremiér vyskúšal aj jazdu takzvaným autonómnym autom. Video z jady zverejnil na svojom účte na Facebooku.

"Jazda autonómnym autom sa stáva realitou. Ja som si to práve vyskúšal v uliciach Jeruzalema," napísal na sociálnej sieti Facebook Podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Peter Pellegrini.

Hry aj filmy

Slovensko je krajina, v ktorej sa nápady menia na skutočnosť. Vyhlásil to vicepremiér Peter Pellegrini v rámci otvorenia svetovej konferencie CyberTech 2017 Vyzdvihol, že Slováci dali svetu nielen množstvo online hier, ale aj firmy, ktoré sú svetovým lídrom vo vývoji antivírových programov či navigácií do mobilných telefónov.

Pellegrini jednu z najprestížnejších konferencií na túto tému vo svete vôbec otváral spolu s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom, guvernérom štátu Michigan Rickom Snyderom a ďalšími osobnosťami zo sveta kyberbiznisu.

Automobilové Slovensko

Slovenský podpredseda vlády vo svojom vystúpení tiež uviedol, že zatiaľ čo v posledných desaťročiach začal byť Izrael známy ako start-upová krajina, Slovensko sa transformovalo do automobilového národa.

Niekoľko celosvetových automobilových lídrov si vybralo práve Slovensko, kam umiestnili výrobu svojho príslušenstva. Slovenské továrne vyrábajú autá najvyššej kvality a naša krajina tiež patrí k svetovým lídrom z hľadiska produkcie automobilového priemyslu na obyvateľa.

Súvisiace články