Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Výrobca Nutelly sa bráni proti tvrdeniam, že produkt obchody sťahujú
Zdielať na

Výrobca Nutelly sa bráni proti tvrdeniam, že produkt obchody sťahujú

Zdroj: ISIFA

RÍM / V Taliansku bojuje výrobca čokoládovej nátierky Nutella s vážnym problémom. Obyvatelia sa boja rakoviny. Výrobca dokonca musel spustiť kampaň, ktorá bojuje proti rizikám palmového oleja.

Výrobcovia, ktorí používajú palmový olej ako hlavnú ingredienciu sú v Európe pod veľkým tlakom. Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) uviedol, ža palmový olej je karcinogénny. Výrobca Nutelly, ktorej je palmový olej hlavnou prísadou, sa bráni. Spoločnosť Ferrero zaujala verejný postoj na obranu palmového oleja, píše agentúra Reuters. Spoločnosť rozbehla reklamnú kampaň, ktorá má presvedčiť verejnosť o bezpečnosti tejto obľúbenej nátierky. Nutella je vlajková loď spoločnosti a tvorí asi pätinu z tržieb.

Spoločnosť Ferrero stojí za palmovým olejom, ako hlavnou prísadou chutnej nátierky. Práve vďaka palmovému oleju má nátierka hladkú konzistenciu a podľa spoločnosti je v nej nenehraditeľný. "Vyrábať Nutellu bez palmového oleja by znamenalo, že namiesto originálneho produktu ponúkneme podradnú náhradu. Bol by to krok späť," povedal manažér nákupu spoločnosti Ferrero Vincenzo Tapella.

Nutellu nikdy nestiahli

Na verejnosti sa objavili informácie, že viaceré obchodné reťazce už Nutellu stiahli zo svojich regálov. Podľa spoločnosti Ferrero to ale nie je pravda. "Potvrdzujeme, že Nutella nikdy nebola stiahnutá z regálov supermarketov v žiadnej krajine. Talianska sieť supermarketov COOP stiahla len výrobky vlastných značiek,ktoré obsahodali palmový olej," píše vo svojom stanovisku spoločnosť Ferrero. 

V ňom taktiež dodáva: "Nutella nie je karcinogénna. Zdravie a bezpečnosť spotrebiteľov je pre spoločnosť Ferrero zásadná a najvyššou prioritou."

V Taliansku momentálne prebieha kampaň, ktorá oslavuje 70 rokov spoločnosti. 

Súvisiace články