Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Skvelý bystrický fotograf Eduard Genserek zabodoval v prestížnej súťaži
Zdielať na
Zaujímavosti

Skvelý bystrický fotograf Eduard Genserek zabodoval v prestížnej súťaži

BRATISLAVA / Na jednej z najprestížnejších fotosúťaži na svete v čiernobielej fotografii Black & White Spider Awards 2016 získal Slovák Eduard Genserek medzi profesionálmi prvú cenu v kategórii Children of the world.

Išlo o pôsobivú čiernobielu fotografiu afrického chlapca Suri Boy. Fotografia vznikla minulý rok na jednej z Genseekových ciest v oblasti rieky Omo v Etiopii. Zachytáva chlapca z kmeňa Suri tesne po vyjdení zo studenej rieky. Kmeň Suri žije na juhozápade Etiópie.

Fotografie z jeho africkej cesty mohli Bystričania vidieť vlani na výstave Etiópia v Thurzovom dome. Prišiel ju otvoriť Genserekov kamarát – svetový fotograf z AFP Joe Klamar, podľa ktorého je Edo umelec a nám ostatným spôsobuje svojimi fotografiami emócie, lebo to robí s láskou a to je vzácne.

Mimoriadne úspešný

Genserek bol nedávno úspešný aj na Slovak Press Foto so sériou reportážnych fotografii z osláv SNP. Dostal prvú cenu za sériu čiernobielych fotografií z osláv 72. výročia Slovenského národného povstania v kategórii reportáž.

Zvíťazil aj v kategórii Reportáž – samostatná fotografia za snímku Do neba zo SIAF 2016 na Sliači. V kategórii Šport – séria fotografií K.O. z Full Fight v Banskej Bystrici.

Zdielať na

Súvisiace články