Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Europol zostavil adventný kalendár, na obrázkoch sú najhľadanejší zločinci
Zdielať na

Europol zostavil adventný kalendár, na obrázkoch sú najhľadanejší zločinci

Zdroj: Facebook/Europol

HAAG / Európska policajná agentúra Europol vytvorila adventný kalendár z portrétov najhľadanejších zločincov na úteku na starom kontinente. Cieľom je, aby bol budúci rok bezpečnejším. Kalendár je dostupný na internetových stránkach agentúry, na Facebooku i Twitteri.

"Od 1. decembra budeme 23 dí zverejňovať meno jedného trestanca z jedného členského štátu," povedal agentúre AFP hovorca Europolu Gerald Hesztera. Ide podľa neho o zločincov, ktorí boli odsúdení za vraždy, únosy, terorizmus či obchodovanie s drogami. 

Kalendár začína písmenom A ako Austria, a teda portrétom 60-ročného Rakúšana menom Tibor Foco, ktorého odsúdili na doživotie za vraždu prostitútky, ktorú zastrelil ešte v roku 1986. V roku 1995 ale utiekol z väzenia a odvtedy je na úteku. 

https://twitter.com/Europol/status/804233581736456192?ref_src=twsrc%5Etfw

Video so zločincom, po ktorom pátra Slovensko, bude dostupné 19. decembra, Česká republika príde na rad skôr - 6. decembra. 

Od januárového spustenia internetovej stránky Europolu sa podarilo dolapiť 24 zločincov, z toho deväť za pomoci občanov. "Dúfame, že zadržaním niektorého z trestancov dáme občanom pekný darček pod stromček," dodal hovorca. 

Zdielať na

Súvisiace články