Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Lucia Žitňanská sa vyjadrila k Ficovým výrokom o novinároch
Zdielať na

Lucia Žitňanská sa vyjadrila k Ficovým výrokom o novinároch

BRATISLAVA / Nášho premiéra opäť sprevádzali aj tí novinári, ktorých považuje za špinavé protislovenské prostitútky. Tento výrok Roberta Fica doslova obletel svetové médiá. Slová premiéra odsúdili aj samotní politici.

Verejnosť z premiérových úst počula rôzne výrazy, či prirovnania. Záchodový pavúk pre novinára z Markízy, či plaziaci sa had, nie sú ničím výnimočným. Aj keď sa premiér istý čas takýchto výrazov zdržiaval, po rokoch sú späť. 

Za svoje expresívne výrazy si premiér vyslúžil kritiku nielen doma, ale aj v zahraničí. Kriticky sa k jeho výrokom stavajú dotknutí novinári, ale aj niektorí jeho kolegovia vo vláde. Teda jediná ministerka. "Vulgarizácia politického slovníka politike škodí a škodí aj vláde v konečnom dôsledku. Vytváranie si nepriateľov a potom urputný boj proti týmto vyrobeným nepriateľom tiež politike škodí a vláde tiež," myslí si ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská.

Rázne a otvorene sa na Facebooku vyliala aj europoslankyňa Monika Flašíková-Beňová. Posledný prepad preferencií Smeru je podľa nej dôvod na to, aby sa jej spolustraníci zamysleli nad výraznými personálnymi zmenami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy