Skoro jasno
19°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Pozrite sa, ako cestuje 89-ročná ruská babička po celom svete
Zdielať na

Pozrite sa, ako cestuje 89-ročná ruská babička po celom svete

Zdroj: instagram

BRATISLAVA / Zobrať nohy na plecia a odísť je snom množstva ľudí. Dôkazom je 89-ročná ruská babka Elena, ktorá nemá strach ani v staršom veku spoznávať celý svet.

Babka mladých ľudí inšpiruje svojou odvahou a miestami, ktoré navštívila. Babička sa stretáva s množstvom predsudkov, ale ako sa sama hovorí, nič jej nebráni v tom, aby pokračovala v cestovaní. Elena si užíva aktuálne svoj dôchodok v sibírskom meste Krasnojarsk, ale jej cieľom nikdy nebolo skončiť v Krasnojarsku do konca života bez toho, aby videla množstvo krásnych miest na svete.

Odporučili jej cestovať

Pred asi šiestimi rokmi absolvovala stretnutie s kamarátmi, kde jej na jendom zo sedení odporučili, aby na staré kolená začala cestovať. Ako sama hovorí, vo svojom živote navštívila len pár krajín, a to ešte v mladom veku. A bolo ich doslova pár. Poľsko a Nemecko, viac krajín nestihla.

Babke Elene sa plán cestovania natoľko pozdával, že po stretnutí sa vybrala do jednej cestovnej kancelárie, kde si vybrala svoju prvú dovolenku. Prvá zastávka jej dobrodužstva bola v českých Karlových Varoch, ktoré odvtedy navštívila už niekoľkokrát.

Česko navštívila prvé

Česko nebolo jediným miestom, ktoré babku uchvátilo. Ďalšou zastávkou bol Vietnam, kde si vyskúšala skúter, miestne jedlá a šťastná sa vrátila domov a hneď začala plánovať ďalšie svoje dobrodružstvá. Okrem zážitkov si našla vo Vietname aj kamarátku menom Katarína, ktorá jej pomáhala s komunikáciou a čítaním, lebo má problém so zrakom.

Chystá sa do Španielska a Talianska

Po Vietname si pozrela Izrael, kde sa okúpala v slávnom Mŕtvom mori, pozrela si náboženské pamiatky a zajazdila si na ťave. Elena priznala, že pred začiatkom jej dobrodružstiev mala jej dcéra obavy, pretože nevedela ako sa babička bude vedieť o seba postarať vo svete a v cudzej krajine. Ako čas plynul, dcéra sa z výletov matky veľmi teší. Najbližším miestom, ktoré si chce Elena pozrieť má byť Španielsko alebo Taliansko.

Instagram

Instagram

Instagram

Instagram

Instagram

Instagram

Súvisiace články