Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Pozor, podvod na účet TV JOJ!
Zdielať na
Krimi

Pozor, podvod na účet TV JOJ!

BRATISLAVA / Osoba s facebookovým profilom na meno Adriana Povenová sa vydáva za manažérku TV JOJ. Na Facebooku pošle do správy oznam o výhre a jej odovzdanie podmieňuje zaslaním 10 eur na účet. TV JOJ nikdy podobne nekoná a nikdy od výhercu nepožaduje peniaze.

Na facebookový profil Noviny.sk zaslala fanúšička v správe otázku, či patrí profil skutočnej zamestnankyni TV JOJ. Osoba s menom Adriana Povenová jej totiž poslala avízo o výhre fitness diára a 250 eur, no odovzdanie výhry podmienila vložením 10 eur na účet. Vydávala sa pritom za manažérku TV JOJ. Takáto osoba v TV JOJ nepracuje a TV JOJ nikdy nepožaduje od výhercov žiadne platby.

Pozor na falošné profily!

Pri bližšom pohľade na profil tejto osoby s pravdepodobne vymysleným menom je zrejmé, že ide o podvodnú činnosť. Vznikol len pred pár hodinami a nie sú na ňom dostupné žiadne dôveryhodné informácie, statusy, fotografie a nemá ani žiadnych priateľov. To by mal byť vždy varovný signál. Aktuálne sa pracuje na žiadosti o zablokovanie profilu na meno Adriana Povenová, no je možné, že si táto osoba vytvorí ďalší profil a v nekalom konaní bude pokračovať. Od včerajška nahlásili ľudia ďalšie falošné profily na mená Lucia Culaková, Julka Nemteová či Michaela Adamková.

Buďte obozretní a nič neposielajte

Podvodníci zneužívajú vyhlásené súťaže serióznymi firmami, tento podvod sa nedeje len na účet TV JOJ. Kontaktujú mnohých zapojených ľudí a vždy sa, žiaľ, niekto nájde, kto peniaze pošle. Treba byť preto veľmi obozretný a pri najmenšom podozrení si meno overte pohľadom na profil danej osoby alebo priamo kontaktovaním TV JOJ, napríklad správou na FB stránku Noviny.sk, resp. inej firmy, ktorá danú súťaž skutočne vyhlásila. Zásadným signálom o podvode je však požadovanie zaslania akejkoľvek sumy vopred na účet, to TV JOJ, ani žiadna seriózna firma, nikdy nerobí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy