Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Predstavujeme vám počítačový mozog zo seriálu Za sklom
Zdielať na

Predstavujeme vám počítačový mozog zo seriálu Za sklom

BRATISLAVA / V kancelárii kriminálky je taký nenápadný, stojí ticho v pozadí a sem-tam utrúsi niečo, čo jeho akčných kolegov okamžite nabudí. Volá sa Karol Svetlý a už ste si ho určite všimli v novom kriminálnom seriáli TV JOJ Za sklom. Aký je v civile a mimo televíznej obrazovky?

V reálnom živote je Adam Jančina herec, ktorý nemá problém zahrať hocikoho. V seriáli si zahral úlohu policajného IT-čkára a takého vševeda. Vžiť sa do kože počítačového experta mu problém nerobilo. "Môj brat je IT-čkár, aj keď nie je kockáč ako si ľudia o takýchto ľudoch myslia, ale poznám ich veľa a sú to normálni ľudia. Táto moja postava je, ale vyslovene "kockatá" a museli sme ho trošku prispôsobiť," povedal herec Adam Jančina.

V seriáli Za sklom je najmladší kolega z tímu a vytvára backoffice pre Maxa s Norom. Takmer nikdy nechodí do terénu. Zabezpečuje komunikáciu s jednotlivými forénznymi pracoviskami, s laboratóriami a patológiou. Najlepšie sa cíti vo virtuálnej realite, takže pracuje najmä s počítačom. Je to inak obyčajný chlapec, ktorého by ste si na ulici ani nevšimli. Má božiu trpezlivosť s akou znáša posmešky a doberanie od starších kolegov. Zároveň im dokáže odpovedať na takmer všetky otázky. Reč je o Karolovi Svetlom alias Adamom Jančinom. 

S kolegami sa mu pracovalo skvelo

Ako herec sám priznal, s rolou v seriáli bol veľmi spokojný, ale trochu závidel svojim starším kolegom ich akčné úlohy. V budúcnosti by si rád vyskúšal aj rolu akčného hrdinu, akými sú Ján Koleník a Tomáš Maštalír. 

"Keď som sa dozvedel, že budem účinkovať v seriáli, tak som dúfal, že niečo takéto akčné si zahrám aj ja, ale možno v budúcnosti sa mi to podarí," dodal Adam Jančina. So staršími hereckými kolegami sa mu pracovalo skvelo, aj keď nemá ešte také herecké skúsenosti ako hviezdy seriálu.

Zo začiatku sa bál

"Priznám sa ja som sa toho veľmi bál, lebo nemám také skúsenosti ako oni. Keď som aj niekde hral, tak väčšinou s rovesníkmi alebo v škole. Vyslovene s takýmito veľkými menami som sa nestretol. Ja mám vlastne obrazy len s nimi, takže som sa toho bál, ale sú naozaj všetci veľmi zlatí," dodal Adam Jančina.

Adam ešte študuje posledný rok VŠMU. Do seriálu sa dostal na základe projektu spred dvoch rokov, kde si zahral na obrazovkách TV JOJ v seriáli Vdova. "V seriáli som hral syna Miške Čobejovej a tam som sa zoznámil s celou produkciou a režisérom, a oni ma vlastne teraz zavolali a veľmi som sa tomu potešil," povedal Adam Jančina.   

Hercom od malička

Herectvo bolo Adamovym snom od malička už od čias, keď navštevoval škôlku. "Ako dieťaťu sa mi to už veľmi páčilo a hlavne som sa chcel stále hrať a vlastne hrám sa až doteraz a z toho sa veľmi teším," dodal herec Adam Jančina. 

Veľmi zaujímavé v seriáli je práve hercovo oblečenie. Typickým sú mu vtipné tričká, ktoré dokonca mal aj na pohrebe svojho kolegu. "Ja tie trička doma nemám, aj keď sú veľmi zaujímavé. To bola taká dohoda medzi kostymérkou a režisérom. V civile takto nechodím," dodal Adam Jančina. 

Súvisiace články