Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Šimpanz zo Severnej Kórey vyfajčí krabičku cigariet denne
Zdielať na

Šimpanz zo Severnej Kórey vyfajčí krabičku cigariet denne

Zdroj: SITA

PCHJONGJANG / V Pchjongjangu otvorili novo zrekonštruovanú zoologickú záhradu, ktorá má neobvyklú atrakciu. Fajčiaceho šimpanza Azelea. Devätnásťročná samička vyfajčí podľa pracovníkov ZOO asi krabičku cigariet denne. Ošetrovatelia ale zdôrazňujú, že zviera dym nevdychuje. Informuje agentúra AP.

Cigarety si opica zapaľuje sama. Stačí, keď jej pracovník ZOO hodí zapaľovať. Pokiaľ nie po ruke, dokáže si pripáliť aj zo zapálanej cigarety. 

Aj keď by pohľad na fajčiaceho šimpanza mnohých návštevníkov ZOO na iných miestach pobúril, tí severokórejskí si pohľad na fajčiacu opicu užívajú. Publikum napríklad rozosmialo, keď sa ku fajčiacej opici približoval jej cvičiteľ. Ten jej dal potom pokyn, aby sa dotkla svojho nosu, poklonila sa a zatancovala.

SITA

Pes matematik

Zoologická záhrada v Pchjongjangu priťahuje tisíce návštevníkov každý deň. Ponúka rôzne atrakcie - od slonov, žiráf, tučniakov a opíc až po prírodovedecké múzeum, v ktorom sa návštevníci môžu pozerať na exponáty, ktoré znázorňujú slnečnú sústavu či evolúciu.

Ďalšou neobvyklou atrakciou ZOO je psí pavilón, kde návštevníci môžu vidieť nemeckých ovčiakov, bradáčov či pudlov. 

Návštevníci sa môžu pozrieť aj na predstavenia, v ktorých zvieratá predvádzajú rôzne triky. Je tam napríklad opica, ktorá sa vie loptou trafiť do basketbalového koša alebo pes matematik s počítadlom. 

Rekonštrukcia zoologickej záhrady začala v roku 2011 a je súčasťou snahy severokórejského vodcu Kim Čong-una vybudovať v hlavnom meste moderné a atraktívne miesta pre voľný čas. 

Súvisiace články