Oblačno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
VIDEO: Žralok sa dostal k potápačovi do ochrannej klietky
Zdielať na

VIDEO: Žralok sa dostal k potápačovi do ochrannej klietky

Zdroj: Reprofoto/YouTube.com

GUADELOUPE / Pokojné potápanie v Karibiku sa zmenilo na scénu ako z Čeľustí. Do klietky, v ktorej bol jeden z potápačov, sa nečakane dostal veľký biely žralok.

Scénu, ktorá sa len tak nevidí, sa podarilo nakrútiť turistom na súostroví Guadeloupe. Scénu, ktorá sa len tak nevidí, sa podarilo nakrútiť turistom na súostroví Guadeloupe.

Aj keď je päť ostrovov vo východnom Karibiku stelesnením vysnenej dovolenky, video ukazuje, že aj pobyt v raji sa môže zmeniť na boj o holý život.

Uväznil sám seba

Na videu je zachytený veľký biely žralok, kedysi známy ako žralok Ľudožrút, dostal do potápačskej klietky v okamihu, keď bol v nej potápač. 

Žraloka prilákala na miesto návnada v podobne tuniaka. Ibaže chvíľu po tom, čo zjedol chutné sústo, narazil do klietky a snažil sa neočakávanú prekážku preplávať. To ale klietka nevydržala a sám seba uväznil. 

Chvíle hrôzy

Na hladine medzitým nikto netušil, čo sa pod vodou skutočne deje. Bolo len vidieť rozvírenú hladinu. Posádka lode rýchlo otvorila jej hornú časť. Žralok sa napokon dostal na slobodu. 

Hoci sa zdalo, že potápač sa už nad hladinu nedostane, všetko dopadlo dobre. V klietke sa nachádzal skúsený inštruktor, ktorý si zachoval chladnú hlavu a okamihu, keď bol už žralok preč.

Bol otrasený, ale vyviazol bez zranení.

Zdielať na

Súvisiace články