Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Športová výzva Nadácie TV JOJ pre základné školy odštartovala vo Fiľakove
Zdielať na

Športová výzva Nadácie TV JOJ pre základné školy odštartovala vo Fiľakove

FIĽAKOVO / Projekt nadácie TV JOJ pod názvom Floorball Challenge v utorok odštartoval vo Fiľakove. Práve v základnej škole na Farskej Lúke sa začalo turné po školách, z ktorých deti prijali výzvu a venujú sa tomuto športu. Žiaci nám to dokázali nielen svojim nadšením, ale aj zápalom pre hru. V dresoch nadácie TV JOJ, ktoré spolu s výstrojom dostali im to skutočne pristalo.

"Floorball Challenge je najväčšia športová výzva tohoto roka pre základné školy a osemročné gymnáziá. Chceme, aby sa žiaci zapojili do floorballových krúžkov, aby to hrali, aby vyzývali svojich súperov a aby sa so svojou školou prebojovali do celonárodného finále," vysvetľuje známy moderátor TV JOJ Ľuboš Sarnovský, ktorý je zároveň projektový manažér v Nadácii TV JOJ.

Do výzvy nadácie TV JOJ sa zapojili aj žiaci zo Základnej školy vo Fiľakove a floorball ich skutočne chytil za srdce. Každý týždeň bude nadácia TV JOJ zverejňovať na sociálnej sieti Facebook a na webovej stránke Floorball challenge rôzne úlohy pre školy. A tie najaktívnejšie sa môžu prebojovať do finále.

Žijú floorballom

"Podporujeme priamo školy, ktoré si založili floorballové krúžky, nemôžeme prísť na všetky, ale tie ktoré nám dajú o sebe vedieť, tie určite navštívime," dodáva Ľuboš Sarnovský.

Nielen žiaci ale aj učitelia výzvu prijali s nadšením a ako sme sa presvedčili, táto škola skutočne žije floorballom. "Hrávame aj zápasy medzi sebou a veľmi sa mi to páči. Je to podobné hokeju, čiže zaujme to širšiu masu chlapcov aj dievčat," hovoria žiaci, ktorí sa na škole zapojili do floorballového krúžku.

Podpora aj výstroj

"Tento šport nie je finančne náročný a radšej nech deti športujú v škole, ako keby sa mali venovať nejakej zlej činnosti," dodáva riaditeľka školy Ildikó Vagnerová.

Ako dodal Ľuboš Sarnovský, týmto školám prináša Nadácia TV JOJ podporu. A to nie len morálnu a mediálnu ale žiakom priniesli aj nové dresy, hokejky a floorbalovú výstroj.

Ako sa prebojovať do celonárodného finále?

1. Založte na škole krúžok florbalu pre čo najväčší počet chlapcov i dievčat.

2. Trénujte a vyzvite čo najviac súperov z okolitých škôl na priateľské zápasy. Zapisujte si výsledky a dajte o nich vedieť.

3. Sledujte výzvy na Facebooku, zapájajte sa do pravidelných mikrosúťaží na sociálnej sieti a posielajte aj fotografie z tréningov, či zápasov.

Viac informácii nájdete na stránke www.floorballchallenge.sk alebo na Facebooku Floorball Challenge.

Súvisiace články