Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Kamery za státisíce eur. Polícia obvinila deviatich starostov
Zdielať na
Krimi

Kamery za státisíce eur. Polícia obvinila deviatich starostov

DUBOVEC / Pri verejnom obstarávaní vznikli škody za státisíce eur. Národná kriminálna agentúra už viac ako mesiac vyšetruje podozrivý nákup kamier v deviatich obciach v rimavskosobotskom okrese. V prípade obvinili ďalších deväť ľudí.

Žiadna finančná spoluúčasť a lepšia bezpečnosť pre obyvateľov. Toto mali byť hlavné dôvody, prečo sa v deviatich obciach rozhodli pre vybudovanie kamerového systému. Kamery za desiatky tisíce eur boli financované z fondu európskej únie.

"V našej obci máme 11 kamier a mali sme na to 154 tisíc eur bez DPH," povedala starostka obce Dubovec.

Bez vyjadrenia konateľa

Postup pri verejnom obstarávaní pravdepodobne nebol úplne v poriadku. Začiatkom septembra Národná kriminálna agentúra spolu s políciou vykonala rozsiahlu akciu, pri ktorej zadržali 31 podozrivých osôb.

Okrem zástupcov dvoch firiem, aj starostov deviatich obcí a niekoľkých poslancov. Po viac ako mesačnom vyšetrovaní vzniesli obvinenie aj deviatim starostom. 

O výzve sa mali dozvedieť od zástupcu rimavskosobotskej firmy, ktorá neskôr kamery aj inštalovala. Verejné obstarávanie zabezpečovala a vykonávala firma z Nových zámkov. Podmienky súťaže splnila rimavskosobotská firma. K prípadu sa do ukončenia vyšetrovania konateľ vyjadriť nechce.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy