Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nórska premiérka sa pokúšala loviť pokémonov v parlamente
Zdielať na

Nórska premiérka sa pokúšala loviť pokémonov v parlamente

Zdroj: SITA

OSLO / Nórsku premiérku Ernu Solberg pristihli miestne médiá, ako v parlamente počas zasadania hrá populárnu hru Pokémon Go. Britský denník The Guardian upozornil, že podobný prípad sa v tejto severskej krajine už v minulosti stal.

Že je premiérka Solberg veľkou fanúšičkou hry, ktorá v lete pobláznila milióny ľudí po celom svete, nie je žiadnou novinkou. V auguste lovila pokémony napríklad aj v Bratislave, v ktorej rokovala s premiérom Robertom Ficom.  

Päťdesiatpäťročná konzervatívna politička svoju záľubu vtedy hájila v televízii tým, že naháňanie virtuálnych postavičiek si občas vyžaduje i desaťkilometrovú prechádzku. 

Okrem Solberg je známou fanúšičkou hry v nórskom parlamente taktiež predsedkyňa Liberálnej strany Venstre, ktorá podporuje vládu Solbergovej, Trine Skei Grande. Médiá ju v auguste pristihli pri chytaní pokémonov  počas jednania o národnej bezpečnosti.

Kolegyňa sa jej zastala

Kuriózne je, že Solberg teraz prichytili pri hre v okamihu, keď pri rečníckom pulte stála práve Grande. "Počula, čo som hovorila. My ženy dokážeme robiť dve veci naraz," reagovala na twitteri pobavene Grande.

Hra Pokémon Go, ktorá sa stala hitom tohtoročného leta, sa odohráva na pomedzí reálneho a virtuálneho sveta. Prostredníctvom mobilných telefónov navádza hráčov na reálne mieste, kde zbierajú kultové animované postavičky. 

Zdielať na

Súvisiace články