Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Od Tatier k Dunaju. Bežali aj známe tváre televízie JOJ
Zdielať na

Od Tatier k Dunaju. Bežali aj známe tváre televízie JOJ

TATRY, BRATISLAVA / Počas víkendu sa konala opäť bežecká akcia s názvom Od Tatier k Dunaju. Všetkých zúčastnených spojila najmä láska k tomu športu. Medzi bežcami nechýbali aj niektoré hviezdy televízie JOJ, ktoré pre závislosť na behu počas noci vôbec nespali.

Krátko po druhej hodine ráno dobehol do cieľa Slavomír Dobák. Ten opäť dokázal, že 345 kilometrov od Tatier k Dunaju sa zabehnúť dá.

Víťaz

Slavomír sa rozhodol, že trasu zabehne úplne sám len s malými prestávkami. Navyše chcel pokoriť rekord. Bežec prekonal o viac ako 12 hodín minuloročného víťaza a s časom 65 hodín a 13 minút sa stal držiteľom nového rekordu.

"Príprava je desaťročná. Posledné roky je to aktívne. Takže mám nabehaných veľa kilometrov. A odzrkadlilo sa to práve na tomto behu alebo za posledné štyri dni," prezradil víťaz.

Posledné dni boli naozaj náročné. Počas nich naspal dokopy 8 hodín. Bežal v daždi, zime i extrémnych teplotách.

"Išiel som na to s úctou, s pokorou. Absolútne som nevedel, čo mám od toho čakať. Išiel som to prvýkrát a podarilo sa to," dodáva.

Kritické situácie nemal. Beh si po celý čas užíval. Láska k behu a motivácia zdolať rekord boli hlavné dôvody, prečo sa do náročnej súťaže prihlásil.

"Siahol som na dno svojich možností. Zistil som, na čo mám a to je skvelé," prezrádza.

Jojkári na trati

Krátko po pol piatej nadránom sa známe tváre televízie JOJ objavili vo Vrábľoch. Tím 12 kolegov mal za sebou už 220 kilometrov behu. Priznali, že noc priniesla aj krízu.

"Ja som mala rovinatý úsek do kopca a tak som kričala od bolesti, že nemám hlas," prezradil moderátorka Dana Strculová.

"Na toto sa nedá pripraviť, toto treba prežiť," dodáva moderátor Ján Mečiar.

Obľúbený moderátor sa na ďalšiu trasu pripravoval s úsmevom na tvári. Štafetu prebral od redaktorky Adriany Mikundovej, ktorá za ním dobehla na výmenu.

"Nemám okuliare, takže miestami nevidím, kde sú tie šípky," priznala Adriana Mikundová.

JOJkári opäť prekonali samých seba. Prekvapila ich podpora ľudí.

"Ľudia na nás kričali z obchodov, od domov," dodala Dana Strculová. "Skôr ideme na zábavu a poriadne si to užiť," doplnil komentáror spravodajského portálu noviny.sk Arpád Soltész. 

Spolu do cieľa

A to dokázali aj v cieli. Doň dobehli všetci spolu a s úsmevom na perách.

"Sme šťastní, že sme doma, že sme zdraví. Bol to super zážitok, mali sme slnko, vietor, dážď, deň aj noc. Bolo to super," sumaziruje redaktorak Klaudia Suchomel-Guzová.

Tím televízie JOJ podporil aj syn Jána Mečiara Adam. "Všetko je to kvôli tatovi. On ma vlastne na toto všetko nahovoril a sám neverím, že som to dal. Je to sranda, aj keď si hovorím, že už nikdy viac, ale myslím si, že ma to po týždni určite prejde," zhodnotil Adam Mečiar.

Súvisiace články