Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Smrť a znovuzrodenie. Vyskúšajte si simulátor smrti
Zdielať na

Smrť a znovuzrodenie. Vyskúšajte si simulátor smrti

ŠANGHAJ / S nezvyčajným obchodným nápadom prišli podnikavci v čínskom Šanghaji. Záujemcom o netradičné zážitky ponúkajú návštevu Simulátora smrti. V tomto zariadení podľa nich môžu ľudia zažiť, aké to je zomrieť, byť spopolnený a neskôr zase znovuzrodený. Na projekte pracovali jeho autori takmer štyri roky.

Účastníkom najskôr dávajú rôzne otázky, kde odpovedajú napríklad na to, či by obetovali svoj život alebo život niekoho iného a prečo.

Ostatní následne zvolia toho, kto odpovie najhoršie a pošlú ho do "krematória", aby sa potom prechodom cez obrovskú latexovú maternicu znovu narodil.

Za celý tento zážitok zaplatíte zhruba 68 dolárov. 

Divný pocit

Prví dobrovoľníci, ktorí si simulátor smrti vyskúšali hovoria, že najmä spočiatku ide o pomerne desivý zážitok.

"Je to veľmi zaujímavý pocit. Dáva vám šancu upokojiť sa neriešiť tak životné problémy," hovorí jeden z účastníkov. "Ten pocit je divný," hovorí druhý.

"Keď prejdete cez tie dvere, vaša mentalita sa zmení. Už to nebude také, ako predtým. Myslím, že je to skvelé a hlavne cenné," dodáva tretí.

Ako zjednodušiť smrť

Autor simulátora, Ding Rui, vysvetľuje: "Ak úplne nerozumieme smrti a neprijímame ju, lúčenie je pre nás veľmi ťažkou úlohou. Zahŕňa mnoho dimenzií, konfliktov a niekedy nám nedovolí spraviť správne rozhodnutie. Tak som rozmýšľal, ako ľudí už počas života vzdelávať, aby, keď sa bude blížiť smrť, nad týmito problémami tak nerozmýšľali."

Takto vyzerá Simulátor smrti. Pozrite si video: