Jasno
12°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Hlavné spravodajstvo? Noviny TV JOJ postupne menili nielen grafiku či štúdio
Zdielať na

Hlavné spravodajstvo? Noviny TV JOJ postupne menili nielen grafiku či štúdio

Zdroj: TV JOJ

BRATISLAVA / Sú dni, keď je to najsledovanejšie spravodajstvo v krajine. A často aj najsledovanejší televízny program. Noviny televízie JOJ prešli za uplynulé roky nielen obsahovým či grafickým vývojom.

Pôvodná grafika či štúdio boli úzko späté s českou televíziou Nova. Všetko sa to zmenilo v roku 2007. Došlo na veľké technologické inovácie.

Moderné technológie

Obraz sprostredkúvalo šesť bezrámových plazmových obrazoviek, do spravodajského štúdia pribudol tzv. matnicový systém, ktorý umožnil nové efekty. Dynamiku snímania podporil aj kamerový žeriav.

2. február 2008. To bol deň zrodu nového spravodajského formátu televízie JOJ. KRIMI sú dnes etablovanou spravodajskou reláciou.

Od politiky po šport

A práve diváci KRIMI uvideli v októbri 2015 diváci nové logo TV JOJ. Televízia opustila zaužívaný štvorec a zdokonalila špirálu, ktorá je hlavným motívom celého vizuálu. "Naším cieľom bolo čo najviac zdokonaliť špirálu, v rámci jej používania ju oddeliť od starého logotypu a zároveň sa zbaviť histórie grafiky televízie Nova, z ktorého logo vychádzalo,“ vysvetlil šéf kreatívy televízie JOJ Ondrej Garan Hutník.

Aj spravodajstvo vysiela v HD rozlíšení. V pracovné dni zhruba 180 minút v rôznych formátoch. Od hlavného spravodajstva o pol ôsmej večer, poludňajšie spravodajstvo s publicistickou časťou až po šoubizový magazín a šport.

Spomienka na začiatky spravodajstva televízie JOJ v roku 2003: