Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Irena a jej tri dcéry prišli na Štedrý deň o všetko, pomohla aj nadácia TV JOJ
Zdielať na

Irena a jej tri dcéry prišli na Štedrý deň o všetko, pomohla aj nadácia TV JOJ

ČADCA / Matke z Kysúc a jej trom dcéram pred dvomi rokmi presne na Štedrý deň požiar zničil dom, v ktorom bývali. Nezostalo im prakticky nič. Veľa ľudí im pomáha, aby sa mohli pozviechať. Ľahostajná nezostala ani nadácia TV JOJ.

Štáb TV JOJ priniesol rodine darčeky, ktoré si všetci veľmi želali.  Vďaka nadácii TV JOJ majú deti zimné topánky, ktoré im mama nemala za čo kúpiť.
"Využijeme ich, sú teplučké, dobré na zimu," hovorí jedno z dievčat - Miška. "Sú mi dobré a je to aj pekná farba," dopĺňa jej sestra Tánička.

Dom, v ktorom bývali zachvátili plamene priamo na Štedrý deň. Požiar zničil prakticky všetko, aj ich školské pomôcky. Dievčatá nové peračníky či zošity potešili.

Pomáha, kto môže

Nateraz ich prichýlili príbuzní. Jedna z troch sestier je ešte u krstnej mamy. Keď sa vráti na Kysuce, určite sa bude tešiť tak, ako z predchádzajúcich darovaných Vianoc, ktoré zažili vďaka anonymnému darcovi.

Po vianočnom požiari im pomohli dedinčania, keď doniesli oblečenie. Obec chce vyhlásiť finančnú zbierku, rodina totiž stratila strechu nad hlavou.  

Nový život

"Momentálne túto rodinu chceme umiestniť do miestneho penziónu, kde to chceme riešiť dočasným spôsobom," vysvetľuje starosta obce Zborov nad Bystricou, odkiaľ rodina pochádza.

Nadácia televízie JOJ im veľkou mierou prispela na nájomné a zabezpečila ubytovanie až na štyri mesiace.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články