Slovenský hasič porazil Britov na ich vlastnom ihrisku. Marmeládou s whiskey
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
TRNAVA / Pomaranče, cukor, jasmínový čaj, a kvalitná whiskey. Toto sú základné ingrediencie vynikajúcej marmelády, ktorá bodovala na medzinárodnej súťaži. Varí ju Radovan z Trnavy, ktorý prezradil svoj recept.
Radovan je hasič a na operačnom stredisku sa stará o našu bezpečnosť. Stres po celom dni v práci odbúrava doma v kuchyni prípravou kvalitných džemov a marmelád.
Venuje sa im asi rok. A za taký krátky čas dosiahol nevídané úspechy aj na medzinárodnom poli. "Táto marmeláda bola na celosvetovej súťaži marmelád v Anglicku bola ocenená bronzovou medailou," hovorí Radovan.
Kým džemy a lekváre sa varia z akéhokoľvek ovocia, marmeláda je výtvorom z citrusov. Radovanova marmeláda je ešte niečim výnimočná. "Je tam pridaná whiskey a zelený čaj s jazmínom," opisuje Radovan.
Radovan dokonca prezradil exkluzívne pre TV JOJ svoj recept. "Základom sú pomaranče. Ja osobne sa snažím používať tie biopomaranče. Každý treba ešte opláchnuť. Začiatok je dosť dôležitý. Treba čo najrýchlejšie spustiť varenie," prezrádza Radovan.
"Za potupného miešania prisypeme 250 gramov cukru. Opatrne budeme nalievať zelený čaj s jazmínom," dodáva Radovan. Veľmi dôležitou ingredienciou je v prípade tejto marmelády, kvalitná whiskey. "Lejeme opatrne, približne dve deci," tvrdí Radovan. Celú marmeládu treba variť približne dve hodiny.
Pozrite si priložené video: