Zatiahnuté
12°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
V Taliansku sa podarilo nasnímať prvú mafiánsku prísahu
Zdielať na
Zaujímavosti

V Taliansku sa podarilo nasnímať prvú mafiánsku prísahu

RÍM / Prísahu členov mafiánskych gangov sme doteraz poznali len z Coppolových či Scorseseho filmov. Teraz sa však talianskej polícii podarilo získať usvedčujúci materiál s posvätným rituálom. Prijatie nových členov do podsvätia jednej z najnebezpečnejších svetových organizácii zachytila na video.

Zdokumentovať prísahu a udeľovanie pozícii nových členov sa talianskej protimafiánskej polícii podarilo po dvoch rokoch pátrania. Na mušku si vzali jednu z najznámejších a najnebezpečnejších zločineckých skupín na svete.

Posvätná reťaz

Prisahám, že sa vzdám všetkého v prospech siedmej generácie a kriminálnej spoločnosti, ktorá je pre mňa svätá. Povesť svojich múdrych bratov si budem veľmi vážiť. Pod svetlom hviezd a mesačného jasu budujem posvätnú reťaz.

Niektorí z nových členov, ktorí vstúpili do elitného tajného spoločenstva, mali len 17 rokov. Organizácia so silným hierarchickým systémom prežíva vďaka silnej tradícii. Ceremóniu viedol šéf podsvätia. Nováčikov upozornil na všetky práva a povinnosti vyplývajúce z ich novej pozície. 

Jed alebo guľka

V prípade chyby existujú dve možnosti. Buď sa otráviš alebo zastrelíš. Mal by si mať pri sebe buď jed, alebo guľku. Súdiť ťa nebudú tvoji bratia, ale ty sám.

Mafiánska skupina vznikla v talianskej Kalábrii odkiaľ sa rozšírila ďalej po celej krajine a neskôr aj do Nemecka, Španielska, Južnej Ameriky a Spojených štátov. Video napomohlo protimafiánskej polícii k zatknutiu 38 členov zločineckého gangu.

Zdielať na

Súvisiace články