Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Koniec McDonald's v Rusku? Moskva zatvorila štyri prevádzky
Zdielať na

Koniec McDonald's v Rusku? Moskva zatvorila štyri prevádzky

Zdroj: SITA

MOSKVA / Rusko v stredu nariadilo dočasné zatvorenie štyroch reštaurácií spoločnosti McDonald's v Moskve. Ruský úrad na ochranu spotrebiteľov Rospotrebnadzor uviedol, že v prevádzkach zistil početné porušenia hygienických predpisov. Na dverách reštaurácií sa nachádza nápis, podľa ktorého sú zatvorené "z technických príčin".

Spoločnosť McDonald's vo svojom stanovisku uviedla, že podrobne študuje dokumentáciu, aby zistila, čo treba urobiť pre čo najrýchlejšie opätovné otvorenie reštaurácií.

Nie je zrejmé, či rozhodnutie zatvoriť reštaurácie súvisí so sankciami namierenými proti Rusku. Medzi uzavretými reštauráciami je aj prvá prevádzka McDonald's v Rusku. Spoločnosť ju otvorila v roku 1990 na Puškinovom námestí. 

Spoločnosť McDonald's prevádzkuje v Rusku štyristotridsaťosem reštaurácií. Podľa výročnej správy za rok 2013 ho spoločnosť považuje za jeden zo siedmich najdôležitejších trhov mimo Spojených štátov a Kanady.

Súdny zákaz

V júli sa objavili informácie, že ruský úrad na ochranu práv spotrebiteľa chce v krajine dosiahnuť súdny zákaz predaja vybraných produktov firmy McDonald's. Informovala o tom hovorkyňa súdu v Moskve.

Zákaz sa mal týkať niektorých hamburgerov, mliečnych koktailov a zmrzlín, ktoré podľa regionálnej pobočky úradu nespĺňali požadované parametre.

Na zozname sporných produktov boli uvedené sendviče Royal Cheeseburger, Filet-o-Fish, Cheeseburger a Chicken Burger, avšak nie najznámejší Big Mac.

Súvisiace články