Jasno
18°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Trojnohá obluda zaútočila na žraloka
Zdielať na

Trojnohá obluda zaútočila na žraloka

Zdroj: Reprofoto/Andrew Paice

SYDNEY / Mimoriadne divadlo pozorovali turisti v severnej Austrálii. Pred ich očami sa odohral súboj obrovského morského krokodíla so žralokom. Správu priniesol britský The Daily Mail.

Hlavným protagonistom súboja sa stal 5,5 metra dlhý morský krokodíl. Miestni mu už 80 rokov nepovedia inak ako Brutus.

Predátor je ľahko rozpoznateľný, pretože mu chýba predná noha, ktorú mu pred časom odhryzol žralok, podľa iných ďalší veľký krokodíl. Ide o miestnu celebritu. Krokodíl priťahuje u6 aj medzinárodnú pozornosť.

"Niektorí ľudia v živote nevideli krokodíla, preto sú ním ohromení. Ak ho chcete vidieť zblízka, musíte k nemu pristupovať s úctou. Je to ako vidieť dinosaura," povedal jeden z miestnych obyvateľov.

Korisť si odvliekol na breh

Andrew Paice bol s partnerkou a sedemročnou dcérou na lodnej výprave na rieke Adelaide. So sprievodcom spozorovali niečo nezvyčajné, píše britský The Daily Mail.

Reprofoto/Andrew Paice

Vo vode sa objavila žraločia plutva. Pred ich zrakom sa odohral súboj, ktorý by nezahanbil ani filmy Čeľuste či Aligátor. Boj sa skončil vo chvíli, keď sa krokodílovi podarilo so žralokom v čeľustiach vyliezť na breh.

Reprofoto/The Guardian

Paice uviedol, že v tej dobe žralok ešte žil, preto sa nedá s istotou povedať, či skutočne poslúžil ako obed pre krokodíla.

"Možno sa mu podarilo vyslobodiť. A možno ho krokodíl naozaj zožral, ale to sme už nevideli," dodal.

Súvisiace články