Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
VIDEO. Pozeráte sa do tlamy krokodíla
Zdielať na

VIDEO. Pozeráte sa do tlamy krokodíla

FLORIDA / Momentálne je to jedno z nasledovanejších videí na internete. Pracovník zvieracieho útulku nasnímal tlamu krokodíla, keď ho išiel filmovať pod vodou. Obrovské zuby síce prehrýzli objektív, ale dramatický záber sa podarilo zachrániť.

Meria štyri a pol metra

Chris si chcel krokodíla nasnímať zblízka, na kameru zhotovil špeciálny kryt. Big Boy sa ale vymrštil z vody a prekazil mu plány. "Hovorím mu Big Boy, lebo meria štyri a pol metra," vysvetľuje ochranca zvierat Chris Madden.

Tento druh krokodíla pochádza z južnej Floridy a dobre sa cíti v
poloslanej vode. "Práve som sa pokúšal urobiť nejaké zábery pod hladinou, a vo chvíli, ako sa kamera dotkla vody, nečakane sa vynoril," dodáva Chris.

Jeden jediný záber

Chrisova kamera útok Big Boya neprežila. "Zuby prehrýzli objektív a pretože bol vo vode, kamera sa namočila a prestala fungovať," hovorí. Krokodíla potom zahnal a kameru vylovil, pričom vznikol jediný záber, ktorý teraz všetci obdivujú.

"Kúpil som si ju deň predtým a keďže bola v záruke, mohol som ju vrátiť," dodáva Chris. Chris teraz dostane novú kameru, no ako tvrdí, že tentoraz s ňou už nebude riskovať.

ISIFA

Súvisiace články