Skoro jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Muž chcel zabiť pavúka, podpálil celý dom
Zdielať na

Muž chcel zabiť pavúka, podpálil celý dom

Zdroj: OakleyOriginals/ilustračné

WASHINGTON / Mladík z amerického štátu Washington chcel zlikvidovať pavúka improvizovaným plameňometom. Zapálil pritom nielen pavúka, ale aj celý dom na ktorom podľa tamojších médií vznikla škoda ze 60 000 dolárov.

Muž vyšetrovateľom v Seattli povedal, že zbadal pavúka v práčovni domu, v ktorom žil spoločne s matkou. Skúsil ho zabiť pomocou zapaľovača a plechovky farby v spreji, ale pavúk pred plameňom zaliezol do škáry v stene. Muž k nej priblížil svoj plameňomet - a dom začal horieť.

Pálenie je hitom

Meno podpaľača pavúkov správa agentúry Reuters neuvádza, len upresňuje, že má viac ako 20 rokov. Polícia sa ho nechystá stíhať, pretože je jasné, že požiar vznikol náhodne.

"Bude musieť žiť s vedomím, že zapálil dom, v ktorom s matkou žili,"
tvrdí jeden z vyšetrovateľov. Pavúk požiar pravdepodobne neprežil, dodal.

Pálenie pavúkov je poslednú dobu v Amerike hitom. Istú Ginny M. Griffith z
Hutchinsonu v americkom štáte Kansas zatkli a obvinili z podpaľačstva po tom, ako sa snažila pomocou ohňa zabiť pavúka. K incidentu došlo koncom júna, keď 34-ročná Griffith vo svojom byte zapálila niekoľko uterákov, aby zabila pavúka.

Na miesto následne prišli hasiči, ktorí oheň za niekoľko minút uhasili. Hoci
nedošlo k žiadnym zraneniam ani k poškodeniu domu, polícia ženu zatkla, pretože vo vedľajšom byte boli v tom čase ľudia, ktorých mohla ohroziť. Griffith skončila v okresnej väznici, pričom sudca stanovil kauciu na približne 5 500 eur.

Súvisiace články