Jasno
12°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Žena chová doma stotisíc švábov
Zdielať na

Žena chová doma stotisíc švábov

FU / ŤIEN - Istá žena z čínskej provincie Fu-ťien má nezvyčajných spolubývajúcich. Vo svojom dome chová stotisíc švábov. Prispôsobila im celý priestor, dokonca ich kŕmi. Informáciu priniesol britský The Independent.

Kvôli hmyzu, ktorý by väčšina ľudí doma najradšej nevidela, Jüan Mej-sia svoj príbytok špeciálne upravila. Namiesto dverí má zavesené hodvábne siete a všetky diery a otvory sú zacemetované, aby jej spolubývajúci neušli.

Denne o šiestej hodine večer svoje deti, ako ich tridsaťsedemročná žena oslovuje, sa podávajú jablká a melóny, píše The Independent.

Utopiť, usušiť a predať

Jüan síce tvrdí, že so švábmi zachádza ako so svojimi potomkami, ale jej materská láska nie je úplne oddaná. Akonáhle šváby dospejú, preberie ich, utopí, usuší a predá do miestnej farmaceutickej firmy. Šváby sa používajú v tradičnej čínskej medicíne.

"Preberám ich každé dva mesiace a zakaždým získam desať až dvadsať kilogramov sušeného produktu," dodala.

Sto druhov hmyzu doma

Jeden z dôvodov, prečo majú domy či byty steny, dvere a okná je, aby sme za nimi nechali prírodu. Nech sa ale snažíte ako chcete, hmyz sa do príbytkov aj tak dostane.

Pozrite si priloženú reportáž Daniela Levického Archleba:

Väčšinu tvorov s viacerými nohami si jednoducho nevšimneme, lebo sú drobné alebo ukryté pred našim zrakom. Keď sa ale lepšie poobzerá odborník na hmyz, výpočet obyvateľov domácnosti razom stúpne.

V bežnom dome sa nachádza viac ako sto rôznych druhov hmyzu a iných článkonožcov - pavúkov, chvostoskokov, roztočov či dokonca suchozemských rakov.

Súvisiace články